Odgovori

Žena u taksiju

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berakatuh!!!

Kakav je stav šerijata sto se tiče vožnje žene u taxiju ukoliko se sama nalazi u autu s vozačem?

Odgovor:

Ako imamo druga alternativna prevozna sredstva javnog gradskoga saobracaja treba ih koristiti i izbjegavati svaki vid osamljivanja sa osobom suprotnoga spola. Mnogo je slucajeva zabiljezeno da je zena ili zlostavljana ili tjelesno napastvovana, posebno ako je mlada lijepa i izazovno odjevena. S njima se u toj situaciji nalazi treci sejtan koji ih nagovara na blud i prostituciju. Ako bi bila vidjena od strane supruga kako se cesto osamljujes sigurno bi se nivo povjerenja medju vama poljuljao. Kao i ti sto bi njemu manje vjerovala kada bi ga cesto puta vidjala u drustvu s mladim i izazovnim djevojkama.

Ako bi ponekada dosla u situaciju da zuris na neki hitan termin, ili nedaj boze do bolnice, to su situacije koje ne treba da sami kreiramo nego samo kada se desi Allahovim kaderom da su hitne, pa da se sluzimo tim prevozom, ali da budemo na maksimalnom oprezu i bez ocijukanja i cerekanja tokom voznje. S druge strane, imamo mogucnost odabrati onaj taksi u kojem se vec nalazi zenska osoba, pa im se pridruziti kako bismo smanjili moguci rizik napastvovanja ili nedolicnoga postupka.

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta