Odgovori

Odlazak kod pogrešnih osoba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es-selamu alejkum.

Kao i vecina nas, nemamo bas puno ljudi u okolini koje mozemo pitati o stvarima koje nas interesuju, pa sam se odlucila obratiti Vama u nadi da ce te mi pomoci.

Vec neko vrijeme osjecam tegobe sa zdravljem i sa zivotom opcenito (sve je uz teskoce), kao i moja mama i brat. Cesto smo nervozni, u nekom strahu, dobijamo gusenja…. medicinski smo navodno zdravi, ali mi se opet ne osjecamo kao prije. Zbog toga sam skoro i imala panicni napad te zavrsila na hitnoj. To se desilo iz cista mira, pa mi i nije bilo jasno. Sada su nas uputili kod jedne nene za koju sam vjerovala da ce nam uciti iz Kur’ana.

Imala je ona Kur’an na stolu i nesto je gledala i ucila tiho, ali nam je onda napravila hamajlije sa iskruzenim rombom (kao baklava) u sredini manjeg papira te nam rekla da to moramo stalno imati sa sobom, pa cak i kad idemo na necisto mjesto (kupatilo) sto je meni bilo cudno. Rekla nam je da nas duzi osoba sa ahireta te da joj se mora uciti 100 jasina da nas ostavi na miru.

Dala nam je i neku hamajliju u obliku kruga od papira kroz koji trebamo da prolazimo ujutru i navecer, te neke druge papire koje cemo da palimo. Na svim tim papirima su ispisana kao arapska slova, ali ja nisam sigurna jer ne poznajem arapsko pismo.

Molim Vas da mi odgovorite i pomognete mi da se rijesim tih sumnji, jer mislim da je, a i citala sam da je haram to imati. Ne znam sta da sad radim. Neka Vas dragi Allah nagradi i da Vam svako dobro. Unaprijed hvala!

Odgovor:

Nikada se bolest nije mogla izljeciti drugom I jos jacom bolescu. Ako je neko u depresivnom stanju, ima uvijek mogucnost da se Allahu pokaje, da umnozi broj dobrih djela I da krene stazom pokajnika. Svi na zalost pokusavaju da se lijece na mnogim pogresnim mjestima. Kada ostanu bez novca ili neke druge materijalne vrijednosti, odluce da potraze savjet na drugoj strani.

To sto si isla kod te osobe islam ne podrzaje niti priznaje.

Propisi vjere su jasni tacni I decidni, tako da svaki onaj koji kaze da zna nesto novo slagao je na Allaha I Poslanika a.s. Moj savjet je da spalis sve doticne hamajlije bez izuzetka, a potom da ih bacis u kanalizaciju.

Nakon toga, ako iskreno zelis pomoc, sebi I drugim clanovima obitelji, okupajte se izgovorite kelime I sehadet, a nakon toga poducite se propisima namaza, zekjata posta I drugih imanskih I islamskih postulata.

Vidjet ce te za kratko vrijeme kako je vas zivot ljepsi a najbitnije od svega spoznat ce te svrhu svoga postojanja na ovome svijetu!

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta