Odgovori

Muž ne prakticira vjeru

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum

Voljela bih da napisete nesto o tome kad se zena okrene vjeri, a muz to ne prakticira, cak i kad mu ona kaze da mu je to duznost. Sta poduzeti u takvoj situaciji? Cesto citam da su neke zene ostajale u takvom braku i da su njihovi muzevi i sami postali vjernici.Da vas Allah nagradi za odgovor.Hvala!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Moramo shvatit da je uputa kod Allaha i on prema svome Znanju i Mudrosti upucuje nekog na pravi put,a neke ostavlja u zabludi. Insan sam treba posjedovati mudrost i znanje i u takvim situacijama najbolje je svome sudrugu govorit o ljepotama islama kroz licni primjer. Najbolje postupaj prema njemu,ispuni ono sto Allah trazi od tebe,nastoj da kada se ukaze pogodna prilika da govorite o vjerskom segmentu vasih orijentira.

Podsjeti ga da dosta omladine je ogrezlo u porocima i zadovoljavanju strastima jer u roditeljima nisu vidjeli pravog uzora.U situaciji da si ispunila sve svoje obaveze i duznosti i covjek tvoj kaze da ne zeli da zna za vjeru da je to za njega sporedna stvar u zivotu i da ne konta nikada da promjeni nacin i stil zivota, tada si obavezna da se otkupis i trazis razvod braka jer ti u takvoj situaciji nije dozvoljen nastavak suzivota sa takvom osobom.

Mnogi su osaburili u takvim brakovima i na kraju uz dovu Allahu subhaneh bili sretni i zadovoljni, ali moramo sve poduzet da sacuvamo brak,a razvod dolazi na kraju kad se iscrpe sve druge solucije. I Vas Allah nek nagradi na pitanju. Hvala pripada Allahu subhaneh!
A Allah najbolje zna!

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta