Humanitarni kutak

Izvještaj sakupljene pomoći za februar mjesec 2009

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

U Ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Sa danasnjim danom zavrsavamo sakupljanje pomoci za cetiri slucaja u februaru mjesecu. Zelimo vas obavjestiti da je akcija jako dobro uspjela i da cemo sa ovim prilozima unijeti radost u mnoga muslimanska srca, pa s toga molimo Uzvisenog Allaha da isto tako unese radost u vasa srca, onda kada vam to bude najpotrebnije. Rezultati sakupljene pomoci:

*Za sestru Almiru sakupljeno je 7529,9 SEK. (svedskih kruna), sto odgovara oko 641,2 €

* Za porodicu iz Makedonije sakupljeno je 6310,3 SEK sto odgovara oko 537,4 €

* Za sestru Hatidzu je sakupljeno je 5560,3 SEK sto odgovara oko 473,5 €

* Za brata Jasmina sakupljeno je 4903,1 SEK sto odgovara oko 417,5 €

* I za neodredjeno je skupljeno 5170,2 SEK sto odgovara oko 454,79 €

Na ovu sumu treba dodati jos 110 svicarskih eura i 10 eura (novac koji ce biti raspodjeljen na one za koje je posiljaoc namjenio)

O ovim slucajevima mozete citati ovdje.

*************

Od novca iz kategorije ”neodredjeno” smo odlucili da pripomognemo sljedecim osobama:

1. U toku februara smo dobili slucaj sestre Djenite Pekic iz Sarajeva koji je hitan, jer se radi o malom operativnom zahvatu na Djenitinom srcu koji ne moze dugo da se odlaze. Ljekari koji su napravili dijagnostiku zbog hitnosti situacije odrekli su se svih dodatnih troskova i ostalo je da se plati 3000 svajcarskih franaka. Djenitin muz je 90% invalid, bez ruke i veoma mu je tesko zaraditi za cijelu porodicu. Za ovu sestru smo izdvojili 1.100 SEK = ca 100 €.

2. Senaid T. je brat koji zivi u Zenici, oslijepio je u 17. godini zivota, i to preko noci, odnosno probudio se slijep. Zivi sa zenom i troje djece, u teskom ekonomskom stanju je, i treba novac, izmedju ostalog, za grijanje. Za njega smo izdvojili 1.100 SEK = ca 100 €.

3. Dvadesetsedmogodisnji Rasim A. iz Bihaća, otac dvoje djece, je ostao bez posla, zena mu je takodjer nezaposlena. Nema sredstava da kupi osnovne stvari za svoju djecu, tako da se desi mnogo puta da mu djeca navecer zaspu gladna. Ovakvi teski uvjeti su nagnuli Rasima da u jednim novinama da oglas da prodaje jedan svoj bubreg kako bi na taj nacin dosao do sredstava koji ce mu omoguciti da snabdije svoju porodicu sa osnovnim zivotnim namirnicama. I za ovog brata smo izdvojili 1.100 SEK = ca 100 €.
**************************************

Postovana braco i cijenjene sestre, zeljeli bi naglasiti da je novac stizao na sva tri nacina koja smo objavili na stranici, tj.putem western union-a, postom (u pismima) i prebacivanjem novca direktno na nase konto. Primali smo novac iz raznih krajeva svijeta (u raznim valutama), kako iz Svedske, tako iz Austrije, Njemacke, Amerike, Francuske,Danske, Engleske itd..

Sa ovim se mogu zakljuciti par stvari,a to su:

1. Kao sto smo spomenuli, novac nam je pristizao svim nacinima slanja koje smo mi naveli kao opciju slanja, elhamdulillah.

2. Da ima, elhamdulillah, jos humanih ljudi, koji prate stanja u svijetu i gledaju da pomognu ugrozenima, ma gdje bili. Molimo Allaha, swt da ih ucvrsti u vjeri Islamu i da ih nagradi najljepsom nagradom na onom svijetu a toje vjecnim Dzennetom.

3. Mi koji radimo i koji smo pokrenuli ovaj projekat smo dobili dosta pisama, postom ili putem interneta, u kojima su se ljudi pozitivno obratili podrzavajuci nas projekat, sto je nasem timu posebno drago, jer nam to daje morala i motivacije, kao i dodatne snage za daljnji rad.

Na kraju, jos jednom molimo Allaha, Gopodara svih svijetova, da vas nagradi Dzennetom Firdewsom, da nas opskrbi odakle se i ne nadamo i da nas ucvrsti u potpomaganju drugima, da nase ruke ne budu stisnute i da pomogne one koji su u teskim situacijama, AMIN!

”Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjece ga,
a onaj ko bude uradio i koliko trun zla – vidjece ga.”

(Az-Zilzal ,7 i 8 ajeti.)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta