Za sestre

Emotivna poruka djevojkama

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Drage moje sestrice, svakodnevno čitam ispovijesti naših sestara i pitanja koja postavljaju meni i mnogim drugima od kojih tražite savjete kako se oporaviti nakon počinjenih velikih grešaka koje su posljedica nedozvoljenih kontakata. Obzirom da je taj broj toliko narastao da se haman svakodnevno objavljuju tekstovi koji u sebi sadrže riječ „blud“, imam potrebu da napišem jedan ovakav tekst, za kojeg se nadam da će mi biti svjedok na Sudnjem danu,da sam pokušala, da uz Allahovu pomoć, spriječim još veći broj žrtava nečijih pohotnih strasti…

Prenosi nam Ebu Hurejre r.a.,da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem rekao: “Šta će biti s vama kada vaši mladići budu razvratni, a vaše žene budu nepokorne i ohole?’ Rekli smo: ‘O Allahov Poslaniče, zar će se to desiti?’ On reče: ‘Da, i gore od toga!’ ‘Šta će biti s vama kada budete ostavili naređivanje dobra i odvraćanje od zla?’ Ashabi rekoše: ‘O, Allahov Poslaniče, zar će se to desiti?’ On im reče: ‘Da,i gore od toga! ‘Potom reče: ‘Šta će biti s vama kada zlo budete smatrali dobrim, a dobro budete smatrali zlim!“

Drage moje sestre, svjedoci smo da se ovo upozorenje našav najboljeg učitelja, sallallahu alejhi ve sellem, obistinilo kao i mnoga druga upozorenja, pa zbog toga ne smijemo sumnjati ni u svako drugo kojim nam je najavio nagradu za dobra djela i kaznu za nepokornost Allahu. Allah nas upozorava: “Ne približavajte se bludu, jer je to razvrat, kako je to ružan put!“ (El-Isra’. 32), a Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je to pojasnio: “Oči čine blud, jezik čini blud, ruke čine blud, noge čine blud, a spolni organ to sve posvjedoči ili zaniječe.“

Voljene moje sestre, ja znam da mi živimo u vremenu u kome su čitave vojske šejtana prokletih angažovane na odvraćanje od Pravoga puta. Zbog toga smo svjedoci da su mnogi muškarci i žene bukvalno poludjeli pod stare dane, a kako je tek teško vama mlađima da se izborite sa svojim strastima u vremenu u kome se pozivanje na dobro i odvraćanje od zla svelo na minimum, u kome se dobro naziva zlim, a zlo dobrim…Vrijeme u kome je čuvanje časti i čednosti postalo „out“ a razvrat, stupanje u seksualne odnose prije braka, bračne prevare, pornografija, homoseksualnost… se promovišu kao nešto što je IN, što je pohvalno i poželjno!!!

Međutim, svjedoci smo također da je kao posljedica svega toga povećan broj raznoraznih polnih i psihičkih oboljenja. Crne hronike svakodnevno opisuju raznorazne oblike nasilja, ubistava, samoubistava, seksualnog napastovanja i rodoskrvnuća, opsesije, depresije, bolesne ljubomore…a sve kao posljedica prelaska Allahovih granica u nedozvoljenim kontaktima između muškaraca i žena.

Voljene moje sestrice, vojske šejtana su angažovane na rušenju vaše časti i čednosti u liku TV serija, internet komunikacije, takozvanih prijatelja koji pozivaju na “slobodu” kao i onih koji vas nazivaju zaostalim i glupim ukoliko niste još imale prva seksualna iskustva… i oni vas neće ostaviti na miru sve dok se njima, a ne Milostivom Gospodaru, ne pokorite.

Neka vas to nimalo ne čudi i ne zbunjuje jer njih čeka džehenemska vatra koja je užarena i strašna i patnja u joj je neizdrživa i neopisiva, a vama je Allah poslao pozivnicu za Džennet Firdews sa svim svojim ljepotama, sa nepreglednim džennetskim baščama kroz koje će rijeke teći, sa dvorcima od srebra i zlata, sa mirisima miska i zapečaćenog džennetskog napitka, pa zar da na vas ne budu ljubomorni Allahovi neprijatelji.

Vi ste one koje svojom čednošću i oborenim pogledima, svojim nurli licima i ljubaznim riječima poražavate sve one koji potrošiše silne novce na umjetnu ljepotu koja otkriva njihovo mrtvilo tijela i tamu lica koje uprkos mladosti na ličnim kartama izgledaju kao starice u poznim godinama, izrazi njihovih lica odaju tamu i nespokoj njihove duše koja pokazuje koliko im je težak svaki novi dan koji dođe i koliko im je život bezvrijedan.

One su svjesne da su postale bezvrijedna roba, prolaznice u nečijim smrdljivim krevetima na kojima su se izmijenile mnoge prije njih i na kojima će ih još u toku istog dana zamijeniti neke slične njima. One nemaju suparnica, nemaju rivala jer nemaju ni ideala, svjesne su svoje bezvrijednosti ,svoje poniženosti i lutaju bez cilja. Težak je njihov život u kome nemaju budućnosti niti smiju da razmišljaju o tome šta im sutra nosi. To sutra im u ogledalu svaki dan najavi da je broj njihovih „obožavaoca“ svakim danom sve manji kao što je i njihovo tijelo svaki dan ružnije, mlitavije, lice im izobličuju rane bore i neispavane noći…

Težak je njihov svaki novi dan u kome samo pokušavaju pobjeći od dana kada su izgubile svoju nevinost, dana kada su izgubile pravo da nekom traže poštenje i vjernost….

Sestro moja voljena, molim te nemoj da budeš u njihovoj kategoriji i nikada ne dozvoli šejtanu prokletom, bez obzira u kom liku ti došao (pa makar ti došao u liku tvog babe i majke koji će ti pričat o civilizovanom društvu u kome živimo i proživljavanju mladosti prije starosti), jer nas je upozorio onaj koji nas je upozorio da će nam padati kamenje sa neba, da će nam se otvarat rupe pod nogama, da će nas tresti zemljotresi kao opomena od Sveznajućeg Gospodara, da nam je Melek smrti veoma blizu i da niko od nas ne zna kakav mu je edžel, koliko će živjeti i u kojoj zemlji će i na koji način preseliti i da sigurno račun polagati pred Onima Koji sve vidi i sve zna!!!

Znaj da mladići vole provode i nemaju granice u udovoljavanju strastima, te se ponose brojem djevojaka koje su „povalili“, ali svaki od njih za brak traži onu koja je bila „nedodirljiva“ i „nedokučiva“, ona koja nije pala niti na jednom njegovom testu jer mu ne treba žena za koju nije siguran da će ga čuvati u njegovom odsustvu isto kao u prisustvu. U to su se mnoge sestre uvjerile, samo veoma kasno. Ispite na kojima su pale ne mogu popraviti niti mogu svoju nevinost nikada više vratiti.

Ne dozvolite sebi, mile moje, da zbog jednog trenutka nepromišljenosti patite čitav život i trpite njegove posljedice. Zbog toga sebi ne dozvolite nikako da prelazite Allahove granice u nedozvoljenim kontaktima sa muškarcima koji danas posjeduju veliku tehnologiju šejtanskih spletki kojim vam mogu uništiti život u jednom trenutku. Danas je rasprostranjena i droga kojom se uništavaju životi čestitih djevojaka. Mnoge su bile žrtve bolesnika koji su ih „omamljivali“, a zatim snimali, te snimcima ucjenjivali i time im mladost i sreću u jednom trenutku uništili.

Zbog toga je potreban maksimalan oprez da se ne odlazi na mjesta na kojima bi ovakvi bolesnici imali prilku da ubace drogu u piće ili hranu. Ovo se posebno odnosi na djevojčice mlađe dobi koje olako upadaju u zamke slatkorječivih „prijatelja“. Internet komunikacija je još jedna šejtanska spletka preko koje se sklapaju poznanstva i sa najvećim psihopatama koji imaju priliku da iza monitora glume dobronamjerne, lijepo odgojene mladiće koji se nerijetko velikim vjernicima predstavljaju pa tako naše sestre koje se trude da izbjegavaju direktne kontakte sa muškarcima, zapadaju u zamke onih koji su daleko od imana. O njima ćemo posebno uskoro drugi tekst da napišemo, inšaallah!!!

Ono što nas je savjetovao naš Gospodar i Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, najbolji je lijek i garancija za uspjeh svake žene muslimanke koja se nada sreći na dunjaluku i vječnoj sreći na ahiretu. Zbog toga,sestre moje drage, čvrsto se Kur’ana i suneta držite i nikome ne dozvolite da vas navede na grijeh niti da vi budete sebeb nečijeg grijeha. Znajte da nam je Allahovo zadovoljstvo najpreče i da ne postoji taj muškarac koji je vrijedan gubitka Allahove milosti i izazivanje Njegove srdžbe.

Onaj koji od tebe traži ili očekuje da budeš nepokorna svom Gospodaru kako bi zadovoljila njegove prljave strasti i prohtjeve, taj te niti voli, niti poštuje i u njemu nema nikakvog dobra. Sigurna budi da su njegove slatke riječi kojim te mami i obećanja kojima ti obećava brak, vjernost i ljubav do kraja života, samo jedna velika laž koja će se raspršit zajedno sa njim i njegovom ljubavi čim dobije ono što želi!!!

Ako slučajno i završite u nekakvom braku, sigurna budi da ćeš poput mnogih drugih proživljavat dunjalučki džehennem kad god se sjeti da si na njegovom ispitu pala. Ponižavat će te nepovjerenjem kao što mnogi drugi to godinama rade sa svojim suprugama koje čitav život pokušavaju dokazat da im je u životu bio samo jedan muškarac… Umorna sam od slušanja ispovijesti takvih sestara…

Nemoj sebi da dozvoliš da nekom pokvarenjaku postaneš samo brojka! Svoju čednost i čistoću čuvaj za onoga koga ćeš svaki dan uzdignute glave gledat u oči, a ne obarat pogled i stidit se pada na velikom ispitu na kome samo odabrane prolaze!!! Budi jedna od odabranih!!!

Onima koji se grijeha klone i Allaha boje, On, Milostivi nudi neprolaznu nagradu za koju se vrijedi čednošću i čistoćom boriti: „A oni koji su se Allaha bojali, oni će na sigurnom mjestu biti, usred bašči i izvora, u dibu i kadifu obučeni i jedni prema drugima…. U njima će moći bezbjedno koju hoće vrstu voća tražiti; u njima, poslije one prve smrti,smrt više neće okusiti i On će ih patnje u ognju sačuvati.“(Ed-Duhan,51-56)

Zar da počasti, kraljice hurija, drugima prepustiš zbog nekoga ko te se za kratko vrijeme neće ni sjećati i koji će se tobom kao još jednim trofejom pred jaranima ponositi!?

Nađa Dizdarević

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta