Aktuelnosti

A šta je to džihadun-nikah iliti seks-džihad

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Izjava ministra unutrašnjih poslova Tunisa u kojoj navodi kako se grupa trudnih Tunižanki vraća iz sirijskog “seks-džihada” koji, kako se dâ zaključiti iz stručnog ministrovog pojašnjenja, označava “grupni seks u ime Allaha sa tamošnjim mudžahidima”, ponovo je aktualizirala prošlogodišnji hit Asadove propagandne mašinerije. Naime, prošle (2012.) godine privatna sirijska televizija El-Džedid, koja podržava Asadov režim, objavila je udarnu vijest kako je vehabijski šejh…

iz Saudijske Arabije, Muhammed el-Arifi, na svom Tweeter profilu dao fetvu o “džihadun-nikah” ili “džihadul-munakeha”, tj. “seks-džihadu”, prikazavši u prilogu fabriciranu “tweet-fetvu”. Nakon toga, sirijski režimski mediji, iranski i proiranski (šiitski) mediji u arapskom svijetu, te arapski mediji počeli su se utrkivati u širenju ove potvore proizašle iz izopačenih umova. Od njih su ovu vijest preuzeli arapski mediji koji propagiraju ideologiju sekularizma, a tuniski mediji ove vrste istakli su se i po izmišljanju priča o Tunižankama koje putuju u Siriju radi “seks-džihada”.

Naposljetku, vijest su počele prenositi i poznate svjetske novinske agencije i mediji. Ukratko, “fetvom” se muslimankama dozvoljava da sa sirijskim mudžahidima stupe u kratkotrajni brak, maksimalno dug nekoliko sati, i da odmah nakon toga mogu sklopiti sljedeći brak sa drugim mudžahidom, i tako redom, a sve to za određenu materijalnu nadoknadu. Šejh Muhammed el-Arifi više je puta demantirao tu vijest, skrenuvši pažnju na to da tekst “fetve” koja mu se pripisuje sadrži 180 karaktera, dok je na arapskom jeziku u jednoj tweet-poruci moguće otkucati maksimalno 140 karaktera.

Zatim, šejh El-Arifi pojasnio je da kod muslimana sunnija postoje jasni propisi braka i razvoda koji prakticiranje ovoga što je u medijima nazvano “džihadun-nikah” čini nemogućim. Jer, sunnije ne dozvoljavaju brak na određeno vrijeme, zatim, jedan od uvjeta sklapanja braka jeste pristanak staratelja nevjeste na njeno sklapanje braka sa dotičnim mladoženjom, a da bi se žena nakon razvoda braka uopće mogla ponovo udati, mora čekati najmanje završetak tri menstrualna ciklusa ili tri mjeseca, ako nema menstrualnog ciklusa.

El-Arifi odlučno tvrdi da niko normalan ne bi dozvolio takvo nešto jer to može biti samo razvrat i blud, što islam kategorički zabranjuje, a nikako brak. Rekao je Uzvišeni Allah: “Nevaljale žene su za nevaljale muškarce, a nevaljali muškarci su za nevaljale žene; čestite žene su za čestite muškarce, a čestiti muškarci su za čestite žene. Oni nisu krivi za ono što o njima govore; njih čeka oprost i veliko obilje.” (En-Nur, 26)

Bilo kuda, “seks-džihad” svuda

I pored opetovanih demantija i očitih dokaza da je “fetva” tek ogavna potvora nastala iz šiitskih fabrika laži, mediji se nisu obazirali na to. Štaviše, blasfemične laži su nastavljene, pa je tako jedan televizijski kanal u Egiptu objavio da protestanti na Trgu Rabija el-Adevijja (prije nego je pučistička vlast činjenjem masakra razbila protestni skup na njemu) prakticiraju “seks-džihad”, s tim što su “džihadistkinje” u ovom slučaju bile Sirijke koje žive u Egiptu kao izbjeglice. Vijest je prenesena širom svijeta.

Doduše, novinar koji je iznio ovu ogavnu laž, pod pritiskom uredništva dotičnog televizijskog kanala, izvinio se za izrečene potvore, ali to svjetski mediji nisu registrirali.

Činjenica da je ova laž zvana “džihadun-nikah” naišla na dobar prijem u mnogim arapskim i svjetskim medijima, osokolila je, valjda, šiitske medije pa su svojoj zbirci potvora i laži dodali još jednu. Naime, u avgustu ove (2013.) godine, objavili su da šejh El-Arifi sada poziva Iračanke da povedu “seks-džihad” podajući se sunnijskim demonstrantima koji protestiraju protiv sektaške politike iračkog premijera Malikija.

Od “seks-džihada” do “incest-džihada”

Ako mislite da je pokvarenoj mašti lažova ovdje kraj, varate se! Nakon što su El-Arifiju pripisali fetvu o proširenju “seks-džihada” na Irak, pokrenuli su lavinu novih potvora. Šejha Nasira el-Umera, još jednog Saudijca, potvorili su da je dao fetvu kako je u “seks-džihadu”, u slučaju nužde, dozvoljeno prakticirati i incest, dok su drugom neimenovanom šejhu pripisali kako svoje četiri žene sprema za “seks-džihad” u Siriji. Dogodine bismo iz šiitske fabrike laži mogli očekivati “gay-džihad”, i Allah zna, kakvu “opačinu-džihad”.

Izvori i ciljevi plasiranja ideje o “seks-džihadu”

Pogledamo li u karakteristike tzv. džihadun-nikaha, dolazimo do nepobitnog zaključka da je poput mut’a-braka – vremenski ograničenog braka radi seksualnog užitka, koji prakticiraju šiiti-dvanaestoimamije, u kojem muškarac i žena jedno s drugim sklope “bračni ugovor” s tačno određenim periodom trajanja uz određenu materijalnu naknadu. (Vidjeti: http://en.wikipedia.org/wiki/Nikah_mut%E2%80%98ah)

Ako se u obzir uzme činjenica da su “džihadun-nikah” izmislili upravo šiitski propagandni mediji, onda nije teško zaključiti da im je inspiracija bio “nikah-mut’a” – brak seksualnog zadovoljstva, koji je među njima veoma zastupljen uz mišljenje da se prilikom svakog upražnjavanja ove grozote veoma osevape, a nazivaju ga još i “nikah-muakkat” – privremeni brak.

Očigledni ciljevi plasiranja ove potvore o “džihadun-nikahu” su:

– Nanošenje štete čestitim vjernicama kroz širenje bestidnih potvora i udar na njihovu čast. Rekao je Uzvišeni Allah: “One koji vole da se o vjernicama šire bestidne glasine čeka teška kazna i na ovome i na onome svijetu; Allah sve zna, a vi ne znate.” (En-Nur, 19)

– Sataniziranje boraca Slobodne sirijske vojske kako bi se na taj način utjecalo na odluke zapadnih sila o pružanju podrške istima.

– Skretanje pažnje sa zločina koju čine snage Asadovog režima nad nedužnim narodom. Dok su mediji širom svijeta zabavljeni senzacionalnim “otkrićem džihadun-nikaha”, dotle Asadovi krvoloci nesmetano čine pokolje, silovanja, zlostavljaju zatočenike, masakriraju žive i mrtve, ruše i pale.

To vam je, eto, “džihadun-nikah”, ako niste znali! Onima koji vole izmišljati potvore na vjernike i ciljano ih širiti, ne vrijedi objašnjavati, jer se oni vode lošim namjerama koje izviru iz njihovih političkih i ideoloških uvjerenja. Ovo je obraćanje onima koji žele saznati istinu, koji vole biti iskreni, onima dobrih srca, neiskvarenih mržnjom i lažima, kojima skrećem pažnju na riječi Uzvišenog Allaha: “O vjernici, ako vam nekakav nevaljalac donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onoga što ste učinili kajete.” (El-Hudžurat, 6)

Autor: Abdullah Nasup
______________________________________________

OBAVEZNO PROCITAJTE: Moderna prostitucija kod šija – Privremeni šitski brak, poziv bošnjačkoj omladini na nemoral!

Takodjer pogledajte uvecanu sliku sa pocetka teksta na linku ispod ovog videa

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta