Tekstovi

Allahove neizmjerne blagodati

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Kako ne vidite da vam je Allah omogucio da se koristite svim onim što postoji na nebesima i na Zemlji i DA VAS DAREZLJIVO OBASIPA MILOSCU SVOJOM, I VIDLJIVOM I NEVIDLJIVOM?” (Lukman, 20)

Desava se da ljudi bivaju nezadovoljni i smatraju sebe nesretnim zato sto ne mogu da priuste sebi neke od dunjaluckih stvari dok pri tome zaboravljaju druge, neizmjerljive blagodati s kojima ih je Allah swt obasuo. Uzmimo n.pr. blagodat vida. Blagodat za koju covjek nije jednu jedinu marku platio, a koja mu je vrednija od miliona i miliona.

Ili sjecam se da sam jednom citao da je jedna amerikanka dobila nekoliko miliona dolara na lutriji, ali da je nedugo zatim imala saobracajni udes poslije kojeg je dozivotno ostala vezana za krevet tj. paralizovana. Poslije toga je izjavila da bi sve one pare koje je dobila na lotu dala, samo da moze ponovo hodati. A mnogi od nas imamo tu blagodat.

A ima stvari koje su nam jos draze, recimo nasa djeca. Covjek bi dao i vid i zdravlje, pa cak i svoj zivot , kada bi morao, da spasi svoje dijete. Koliko para vrijedi tvoje dijete?? Da ti neko daje sve ono sto je izmedju Zemlje i nebesa, nebi dao svoje dijete. A Uzviseni Allah daje mnogima i po nekoliko “darova” od kojih je samo jedno vrednije nego citav dunjaluk.

Ili blagodat razuma. Da je covjek fizicki potpun i zdrav, ali da nema razuma (pameti) , koja mu je onda korist od tijela. Voda. Sta bi da nam se uskrati voda, kako bi zivjeli? Sta bi pili, cime bi se kupali, cime bi smo odjecu prali? A Allah swt vodu daje u izobilju.

Koliko je covjek spreman na zrtvu da bi nesto dunjalucko ostvario, cesto radi i prekovremeno, cak i subotom i nedeljom, ali ne moze da nadje vremena da Allahu dz.s. padne na sedzdu. A kako je sitno to sto dobije na kraju mjeseca kada se usporedi sa onim cim ga Uzviseni obasipa.

Muslimanska omladina Norrkping

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta