Humanitarni kutak

Aprilsko-majska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i cjenjene sestre, podsjecamo Vas da je aprilsko-majska akcija u toku i da traje jos samo nekoliko dana, tj. do kraja mjeseca maja, a u mjesecu junu cemo napraviti pauzu sa prikupljanjem pomoci, inshaAllah, a svih 91 pristiglih uplata za ovu akciju mozete vidjeti OVDJE. Mi smo svjesni da….

mnogi sparaju novac za godisnje odmore, koji nam se blize, ali apelujemo na Vas da se odazovete i na ovu akciju, barem sa koliko-toliko sredstava, jer, zaista, nam se cesto javljaju novi slucajevi koji su u potrebi za novcanom pomoci, jer situacija u BiH biva sve teza i teza, cijene namjernica su skoro pa iste kao na Zapadu, a mnogi imaju minimalna, ili nikakva primanja.

Takodjer, kako se blizi ljeto, mnoga dawetska udruzenja u BiH i okolnim drzavama povecavaju svoje aktivnosti: mnogi se spremaju da organizuju info-standove po ulicama gradova gdje braca zive, na kojima se djeli dawetski materijal ljudima koji prolaze i na taj nacin se dolazi u kontakt sa desetinama hiljada ljudi.

Isto tako, u toku ovog ljeta, negdje oko 10. jula pocinje i blagoslovljeni mjesec ramazan, tako da je i to jedinstvena sansa da se pokusa doci do ljudskih srca, jer kao sto je poznato, sejtani u tom mjesecu budu povezani, i tada je mnogo lakse doci i do onih za koje insan nikad ne bih rekao da ce sta u svom zivotu imati od islama.

Isto tako braco i sestre, u zadnje vrijeme nam se javilo vise brace i sestara, koji su nam rekli da im je stranica NUM mnogo pomogla u zivotu, ili da se vrate vjeri ili da se se preko stranice, uz Allahovu pomoc, umnogo poprave, odnosno da pocnu praktikovati pojedine islamske propise, od klanjanja, islamskog pokrivanja, ostavljanja harama i sl. Zato se ovom prilikom zahvaljujemo svima koji salju svoja sredstva u ove akcije, jer kroz ovu pomoc su pomogli da ova stranica prezivi (jer da nema onih koji uplacuju u dawetski fond ove stranice, ova stranica bi se davno ugasila), te sa sredstvima iz ovog fonda je omoguceno da se stranica znatno razvije i da obiluje sa bogatim i raznoraznim, korisnim sadrzajem.

Zato preporucujemo, onima koji nisu jos stigli da to urade, da obavezno pogledaju ovaj kratki video klip na kojem je Nezim Halilovic Muderris, prilikom svoje posjete Svedskoj, ispricao mnogo poucnu pricu u kojoj spominje slucaj jednog notornog pijanice, koji se u svojim pedesetim godinama vratio vjeri, a zatim poslije te price je govorio kolika je obaveza pozivanja ljudi u vjeru, te kolika je nagrada onima koji to rade, a bilo je govora i o nekim dogadjanjima koja ce se desiti na Sudnjem danu:

Znaci braco i sestre u aprilsko-maskoj akciji se prikuplja pomoc za humanitarni fond NUM stranice – fond iz kojeg se dijeli pomoc siromasnim i bolesnim muslimanima sirom BiH i na podrucju Sandzaka (n. pr. OVDJE mozete pogledati podjelu novca iz ovog fonda za mjesec februar i mart ove godine), te se prikuplja pomoc u dawetski fond.

1. Kod uplata za humanitarni fond NUM stranice obavezno navedite “za NUM fond”

2. A kod uplata za dawu obavezno navedite “za dawu”
______________________________________________

NACIN UPLATA

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

Takodjer vas molimo da svoju pomoc saljete samo za aktuelne kategorije za koje se pomoc trenutno prikuplja, jer uplate za neke ranije slucajeve ce biti preusmjerene u ove dvije kategorije.

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

PAY PAL

Vase donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com
____________________________________________

Reci: “Gospodar moj daje obilnu opskrbu onome kome hoće od robova Svojih, a kome hoće uskraćuje; što god vi udijelite, On će to nadoknaditi i On najbolje opskrbljuje.” (Suretu Sebe’, 39)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta