Poučne priče i tekstovi

Bila sam svjedok saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Da veliki broj medija i pojedinaca jedva čeka priliku da bezosjećajno napadne na čast vjernika, pokazalo se u petak (7. 6. 2013.), kada su pored toliko video snimaka i pojedinačnih fotografija iz kojih se jasno vidjelo da sam ja pokušavala da pomognem unesrećenom pješaku, izabrali baš onu koja je nastala u trenucima kada sam prolazila pored auta kojim je udaren pješak i pomagala u istrazi tako da se stekao utisak da sam ja izazvala udes. Iako se od prvog …

znalo ko je vozač automobila, niko nije ništa od toga napisao, već se ostavilo mjesta za špekulacije i lažne optužbe koje traju do današnjeg dana, a što su mi danas potvrdili u MUP-u, jer su mediji i njih kontaktirali sa vjerovatno već pripremljenom pričom koju su trebali plasirati. Istina, puno je onih koji su se nasekirali zbog takvih informacija i koji su se pokazali pravim prijateljima sa iskrenom ljubavi u ime Allaha, molim Allaha da ih obilno nagradi i bude im uvijek zaštitnik i pomagač, da nas sastavi u hladovini Svoga Arša kada ne bude drugog hlada. Amin!

Mi planiramo, a Allah određuje naše puteve i, elhamdulillah, da je tako. Nakon završenog predavanja u Fahdovoj džamiji, krenula sam do majstora da mi popravi alarm na autu jer ga je dan ranije drugi majstor isključio popravljajući automobil i nije znao kako ga ponovo uključiti… Po dolasku u “Komel”, brat koji tamo radi, rekao mi je da treba završiti popravku nekog drugog auta pa da dođem za sat vremena. Nazvala sam kćerku da mi se pridruži i da odemo platiti račun za vodu, ali ona još nije bila završila svoje obaveze, pa mi je rekla da dođem oko 14 sati 45 minuta, tako da sam ja otišla da natočim gorivo i uputila se prema Baščaršiji gdje su me već čekale kćerka i njena drugarica.

Kratko sam se zadržala u razgovoru sa sestrom N. M. i njenim mužem N. i nastavila sam sa kćerkom i njenom drugaricom kroz uski sokak prema glavnoj ulici Mula Mustafe Bašeskije, kada sam vidjela događaj udesa u kojem je jedan starac teško povrijeđen. Pritrčala sam da mu pružim pomoć, ali njegove povrede su bile suviše velike i iz ušiju mu je lila velika količina krvi (nešto slično nisam vidjela), opipala sam kratko puls, kojeg nije bilo, a pogled mu je bio ukočen, pa sam proučila šehadet i zatvorila mu oči da oni koji bezdušno snimaju trenutak umiranja jednog starca, osjete bilo kakvu samilost, ali očigledno sam previše očekivala….

Oko petnaest do dvadeset metara niže vidjela sam ono auto koje ga je udarilo (Bora) i dvojicu braće koji plaču, a jedan od njih traži oprost od Allaha. Bili su u jako teškom stanju. Prepoznala sam ih, te sam, nakon saznanja da je jedan od njih vozač tog automobila, prišla i podsjetila ga na sabur pri prvom udarcu, na Allahovo određenje, na pouke iz iskušenja… Došlo je još braće koji su ga tješili…

Ubrzo je stigla i hitna i prikopčali su starca na aparate koji u pokazivali da srce još uvijek veoma slabo kuca. Dovili smo da preživi i da uzme pouku iz ovog događaja, da ne bude od onih koji su pred Allaha otišli iz kafane sa flašom piva u ruci, već da ima priliku da se pokaje za svoje grijehe i iz iskušenja izađe sa životnom školom… Međutim, na putu do bolnice starac je preselio. Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo!Na lice mjesta stigla je i policija, kao i tužiteljica, i tražili su da ostanem da dam izjavu o teškoj nesreći kojoj smo prisutovali, što sam i učinila….

U međuvremenu su počele priče i ubjeđivanja kako je nesretni starac, iako je izašao iz kafane, u ruci umjesto flaše piva, koju sam vidjela i kojom je zaliven bratov automobil, nosio flašu soka… Nije mi se svidjela ta laž, pogotovo što znam koliko je to važno u toku istrage, pa sam otišla do auta i ispod njega podvukla telefon da uslikam flašu koja se još uvijek tamo nalazila, bojeći se da taj dokazni materijal ne bi nekim “slučajem” nestao ili se pretvorio u flašu “soka od jabuke”, jer znam da mnogi rade na rušenju muslimanske časti…

Nisam ni slutila da će u tom trenutku nastati snimci kojima će se, po ko zna koji put, rušiti moja čast i podmetati lažne informacije kojima se “žena u nikabu prikazuje nesposobnim vozačem koji iza sebe ostavlja mrtve glave”.

Allah mi je dovoljan protiv svega što o meni iznose. Elhamdulillah, Allah je najbolji svjedok, a u tekstu sam namjerno navela toliko informacija (svjedoka) koji mogu demantirati i moje učešće u udesu i bilo kakvu vezu sa automobilom koji je udario pješaka, kao i vezu sa bratom vozačem kojeg nikad do tada uživo nisam vidjela, a čula sam za njega, kao što su čuli i svi drugi. Neću navoditi njegovo ime jer ne znam da li bi to njemu smetalo, ali sigurna sam da će se sam javiti i potvrditi informacije iz teksta… Također, postoji video snimak snimljen sigurnosnom kamerom sa crkve, tako da upozoravam sve kreatore raznih potvora, koje su nastale od petka do danas, da im nesumnjivo slijedi teška kazna za sve ono što su pričali i maštali u vezi sa tim danom. Brojni su “vjernici” među njima!

Zašto, čim ste to čuli, nisu vjernici i vjernice jedni o drugima dobro pomislili i rekli: ‘Ovo je očita potvora!’” [24:13]

Iz ovakvih događaja uvijek izađem jača i poučena novim iskustvima koja mi koriste u ostatku života, a bio bi red da i drugi izvuku pouku i nauče životne lekcije, jer pravi put jasno se razlikuje od zablude. To je pouka za one koji razuma imaju, a oni koji ga nemaju, ionako su najveći nesretnici. “Ne povodi se za onim što ne znaš! I sluh, i vid, i razum, za sve to će se zaista odgovarati(Prijevod značenja El-Isra, 36.)

Nađa Dizdarević
________________________________________________

Posto je jedna stranica objavila vijest o ovoj nesreci i posto su postavili sliku sa pocetka ovog teksta bilo je ispod te vijesti ovakvih komentara:

Ovaj ninja spuco pjesaka???

Zar ovako umotana smije za volan?

***

A sta im ova mumija radi na mjestu dogadjaja, ili da kazem u ogradjenom prostoru

*****

Garant ona vozila, i pala joj marama na oci i nije vidjela insana, il je namjestala c5

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta