Tekstovi

Brate, pazi da se ne ogriješiš…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Brate, pazi da se ne ogriješiš o ženski rod. Jer, nije te jedna žena rodila da bi potcjenjivao žene. Ne zaboravi, svaki put kada uvrijediš ženu- uvrijedio si i svoju majku.

Uvrijedio si onu ispod čijeg srca si devet mjeseci bio…

Onu čiji život je mogao biti žrtva za tvoj dolazak na ovaj svijet…

Onu koja je pretrpjela neopisivu bol rađajući tebe…

Onu koja je za tebe i zbog tebe krvarila…

Onu preko koje si se mjesecima hranio, iako je njeno zdravlje trpilo…

Onu koja noćima zbog tebe nije spavala…

Onu koja je zbog tvoje suze patila- a zbog tvog uspjeha se radovala…

Onu koja te je toliko puta presvukla, okupala i nahranila…

Onu koja je potisnula svoje potrebe da bi tvoje ispunila…

Onu koja je godinama nosila onu staru i nemodernu jaknu samo da bi tebi svake godine kupila novu jaknu- da se u školi pohvališ…

Onu koja je govorila da ne voli i ono najukusnije jelo samo da bi ti više pojeo…

Onu koja je bila sređena sve dok se ti nisi rodio… a onda joj je bilo važnije da se igra s tobom makar bila i nepočešljana…

Onu kojoj nije bilo mrsko da izađe i po najvećem snijegu ili suncu- samo da bi tvoja želja bila ispunjena…

Onu kojoj su trebale nove cipele, ali je još nosila stare kako bi tebi kupila igračku…

Onu o kojoj bi se knjige mogle napisati i da opet o njoj dovoljno ne kažu…
_____________

Brate, znaj dobro. I tvoja supruga je nečija majka. Ili će nekome biti majka. I ona je nečiji Džennet. Ne potcjenjuj je. Ne vrijeđaj. Ne pokazuj svoju silu na nejakoj- koja je jača od tebe (više može osaburiti i tereta ponijeti). Jer, nije tvoja muškost to što si „junak“ na svojoj ženi. Tvoja muškost je ako si nježan prema onoj koja je slaba. E tad, tad si heroj! Tad si junak! Jer veliki ljudi historije bili su najbolji prema najslabijim! To je ljudskost i herojstvo.

Pogledaj brate svoju kćerku. Kažeš da bi za nju život dao. Pa da, i tvoja supruga je nečija kći. Nečija radost. Neko bi i za nju život dao. A vjeruj mi, sutra će i tvoja kći biti nekome supruga. A On ne zaboravlja. Boljet ćete ako bude nesretna.

Pogledaj svoju sestru. Želiš joj svu sreću ovog svijeta. Da. Možda je i tvoja supruga nečija sestra. Pazi se brate. Možda je tebi ženska suza lahka. Ali vjeruj mi- kod Allaha je teška. Jer, ako joj nepravdu činiš ona ima Najboljeg da je zaštiti. Onog koji je uvijek na strani slabih. Onog koji se odaziva nevoljniku.

Znaš li brate da je Allah objavio suru zbog one koja se na muža svoga Njemu jadala. Znaš li to? Znaš li da je Allah uvijek brisao suze i tugu sa lica žena. Jer, iako je tebi žensko bezvrijedno, Allahu nije. Zato, pazi da se ne ogriješiš…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta