Ishrana i zdravlje

Četiri napitka koja gase žeđ i tope naslage sa stomaka

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sada je idealno vrijeme da se odviknete od zaslađenih sokova i bespotrebnog unošenja dodatnih kalorija kojih vjerojatno niste ni svjesni. Isprobajte ove prirodne napitke i namirnice koje, osim što su ukusne, ubrzavaju metabolizam.

Voda

Najvažniji saveznika zdravog načina života, bez obzira držiš li dijetu ili ne. Između ostalog, ona poboljšava probavni sistem, potiče apsorpciju hrane, te doprinosi detoksikaciji organizma. Ali, ukoliko ne voliš piti vodu, dodaj joj nekoliko kapi limuna – to će još više ubrzati tvoj metabolizam.

Menta

Osim što održava higijenu usne šupljine i eliminiše neugodan zadah, ima diuretičko djelovanje, potiče apsorpciju masnoća u organizmu i smanjuje apetit.

Ananas

Ova egzotična voćka pomoći će ti da postigneš vitku liniju  za nekoliko mjeseci. Naime, enzimi koje sadrži ananas uklanjaju nadutost, te je ovo voće idealno za ravan stomak.

Zeleni čaj

Sadrži polifenole, koji su odgovorni za pojačano sagorijevanje masnoća. Poželjno je da ga piješ prije vježbanja, kako bi pojačala topljenje masnih naslaga. Jednu šaljicu kafe dnevno zamijeni zelenim čajem jer ćeš tako smanjiti razinu holesterola u organizmu i zaštititi se od virusnih infekcija.

NN

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta