Dove i zikr

Čovjek kojem sihirbaz nije mogao nauditi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pričao mi je jedan od šejhova o dobrom čovjeku iz našeg vremena koji je ustrajno čuvao i praktikovao učiti jutarnji i večernji zikr. Kaže da je tom čovjeku zavidio neki od zavidljivaca, pa je želio da mu napakosti i naudi. Pa je otišao do jednog sihirbaza i rekao mu je: “Želim da opsihriš tog i tog!” Da Allah sačuva, pogledajte kako neki ljudi prodaju vjeru za parče dunjaluka. Pa je sihirbaz spomenuo određenu cifru koju želi zauzvrat. “Kada ćeš moći to uraditI?” “Za par dana.” odgovori mu.  

 Prošla je sedmica, a ovaj je otišao do sihirbaza i rekao mu: “Onaj hoda normalno, ništa se nije promijenio.” Odgovorio mu je: “Polako, daj mi šansu, zauzet sam.” A laže, nije zauzet. Dvije sedmice su prošle a ovaj mu kaže: “Ti se igraš sa mnom, lažeš me, gdje su tragovi sihra?” Kada su prošle još dvije, tri sedmice, sihirbaz mu je rekao: “Kunem se Allahom, ne mogu ni u njegovu ulicu da uđem. Ne mogu ni u njegovu ulicu da uđem, pa kako da u njegovu kuću uđem? Ne mogu.”  Ovaj insan se zaštitio Allahovom zaštitom, a onaj ko Allahu pribjegne, Allah ga neće ostaviti.  

 Šejh Omer el-Mukbil 
___________

• Rekao je Allahov Poslanik , sallallahu alejhi ve sellem: “Tko kaže:

لا إِلَهَ إِلاّ اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِير

“LA ILAHE ILLALLAHU VAHDEHU LA ŠERIKE LEHU, LEHUL-MULKU VE LEHUL HAMDU VE HUVE ALA KULLI ŠEJ’IN KADIR”

(Nema boga sem Allaha, On nema sudruga, Njemu pripada sva vlast, Njemu pripada sva hvala i On je svemoćan), svakoga dana po sto puta, vrijedi mu kao da je oslobodio deset robova, biće mu upisano sto dobrih djela, izbrisano sto grijeha, i biće mu to štit od šejtana toga dana sve do noći i niko nije ništa bolje uradio, osim čovjeka koji je to uradio više od njega.”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta