Tekstovi

Čudno, zar ne?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zar nije cudno kako povjerujemo sve sto vidimo u novinama I na televiziji, a kako se preupitavamo I zapitkujemo uvijek o onome sto je u nasem Casnom Kur’anu napisano.?

Zar nije cudno kako 20 dolara (maraka, eura…) izgleda mnogo kada ih treba da damo u dzamiju, a kako izgledaju malo kad ih potrosimo negdje u trgovini ili kupovini..?

Zar nije cudno koliko dugo izgleda kada zikrimo jedan sahat vremena, a kako kratko traje kad ga tim ili grupa izigra utakmicu za 60 minuta?

Zar nije cudno kako dugo ti se cini kada provides par sati u dzamiji, a kako ti se kratko cini film ili neka serija koja traje 2 ili 3 sata?

Zar nije cudno kako malo ili skoro nista nemamo da kazemo dok se molimo ili dove upucujemo Allahu dz.s , a kako mnogo imamo reci kada tracamo ili pricamo o nekoj drugoj osobi?

Zar nije cudno kako se neke osobe vesele kada neka od utakmica sporta ode u produzenje, a kako nam je krivo I kako se uzbudimo kada teravija namaz potraje duze nego inace za vrijeme Ramazana?

Zar nije cudno kako je tesko I koliko vremena treba da procitas jedan ajet ili jednu stranicu Kur’ana , a kako ti malo vremena treba da procitas 100 stranica neke popularne knjige, magazine ili romana?

Zar nije cudno kako se guramo da dobijemo najbolja mjesta ili sto sto blizi bini kad je neki koncert, a kako se guramo u najzadnje redove u dzamiji samo da bi prvi uspjeli pobjeci kad se sve zavrsi?

Zar nije cudno kako kad ima neki dogadjaj ili neki program u dzamiji treba 2-3 sedmice da se najavi da bi narod mogao da obezbjedi slobodno vrijeme za to, a kako kad je neki koncert ili neki drugi dogadjaj negdje drugdje za izlazak, mozemo to da uguramo u svoj raspored dana I svoj zivot I u zadnjoj minuti, uvjek nadjemo vremena za to?

Zar nije cudno kako dugo nam treba vremena da naucimo neki ders ili neko predavanje dovoljno dobro da bi mogli da druge poducimo tome, a kako brzo naucimo I pokupimo neki trac da bi ga prenijeli sto prije nekom drugom?

Zar nije cudno kako sve I jedna osoba zeli da udje u dzennet a malo radi na tome da to zaradi?

Čudno, zar ne?

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta