Odgovori o sihru

Da li mi je napravljen sihr da se ne udam? / Da li džinni mogu biti uzrok homoseksualizma

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Da li mi je napravljen sihr da se ne udam?

PITANJE: Selam alejkum! Prije nekoliko godina jedna moja komšinica (muslimanka) dolazila je da me prosi za svog sina, ali ja sam je odbila jer mi se momak nije svidio. Onda je sina “ponudila” mojoj rođenoj sestri, ali je i ona odbila. Ubrzo nakon toga mojoj sestri nije bilo dobro, zapala je u depresiju, čak je pila i lijekove, a nekako se desilo da nam je u to vrijeme i ujak preselio na ahiret, tako da je to dodatno pogoršalo njeno psihičko stanje. Tada smo vjerovale da je ta komšinica možda kriva za to što mi je sestra zapala u takvu depresiju jer smo čule da se bavi vradžbinama. Komšinica je prestala da se javlja i dolazi, a mi smo iz očaja potražile pomoć kod jednog hodže. Sestri je toliko bilo loše da je čak pomišljala i na samoubistvo…

Nekako su stvari došle na svoje, njen se život sredio, hvala dragom Allahu. Ja sam duboko ušla u priču, ali morala sam jer je vezano za pitanje na koje, nadam se, imate odgovor i savjet šta mi je činiti. Ja sada imam 25 godina, od tog dana kada je komšinica bila kod nas i kada sam je odbila, ja nemam mladića. Imala sam jednog ubrzo nakon toga i to je trajalo nekoliko mjeseci. Kada je veza postala ozbiljna, ja sam odustala, a ni sama ne znam zašto. Od tada su prošle dvije godine, ali ja ni na jednog ne gledam kao na nekoga s kim bih mogla da živim. Nisam sujevjerna, verujem u sudbinu koju mi je dragi Allah odredio, verujem u Njega. Muči me pitanje postoje li stvarno te vradžbine i ukoliko postoje, ima li neka dova koju bih mogla da proučim da se to poništi? Molim vas za odgovor, već postajem očajna. Hvala!

ODGOVOR: Alejkumus-selam! Allah zna najbolje, ako je istina da se ta vaša komšinica bavi vradžbinom i ako se vašoj sestri sve tako iznenada desilo, nakon što je bila zdrava, postoji velika mogućnost da je vašoj sestri iz osvete bio napravljen sihr ludosti. Nažalost, veoma česta pojava kad određeni momak želi da ima neku djevojku pa ga ona odbije ili djevojka momka, pa je također odbije, šejtan uradi svoje pa se iz ljubomore i mržnje koju šejtan učini velikom, desi da se “pomoć” potraži kod sihirbaza. Tada sihirbazi prave ljubavne sihre i desi se ljubav pod pritiskom sihra.

Isto tako, može se napraviti sihr nemogućnosti udaje/ženidbe. Znači, djevojka, iako lijepa, čestita, vjernica i sl., ima ponuda od finih insana i želi da se uda, ali u zadnjim trenucima dese se iznenadne stvari odbijanja, neopravdani razlozi i sl. Svaki od ovih sihra liječi se rukjom, a nikako odlascima kod nekakvih nana kojima često omladina ide i koji od tih nana dobijaju razne talismane i hamajlije. Oboljela osoba treba se vratiti prije svega Allahu i propisima vjere, zatim liječiti se Kur’anom i sunnetom. Dakle, takva vrsta sihra ili vradžbine zaista postoji. Svakako, ako je vjernikov iman jak, čak i stalna i iskrena dova može da to otkloni.
_______________________

Da li džinni mogu biti uzrok homoseksualizma

PITANJE: Selam alejkum! Muškarac sam i tokom odrastanja osjećao sam privlačnost prema muškom spolu. Dakle, imao sam sklonost prema homoseksualizmu. Prema ženama nikad nisam osjećao sklonost i nisu me privlačile. Vjernik sam i držim se vjere, međutim, teško je sputavati te strasti, treba mi da smirujem strasti na halal način, ali ne mogu da se oženim. Ne znam šta da radim. Jednostavno, ne mogu doživjeti erekciju misleći na ženu, već samo na muškarca.

Da li postoji mogućnost da je to sihr? Naglašavam da nikada nisam osjećao privlačnost prema žensku, čak ni u pubertetu. Da li postoje takvi slučajevi, da li su riješeni i koji je vaš savjet? Učim Kur’an, volim da učim Kur’an, slušam ga često. Da vas Allah nagradi!

ODGOVOR: Alejkumus-selam! Da ti Allah pomogne i olakša! Zaista si iskušan teškim iskušenjem. Kroz praksu se pokazalo da bolest homoseksualizma može da dođe i od strane džinna. Dakle, među samim džinnima ima takvih slučajeva i kod opsjedanja čovjeka, oni kontrolišu njegove strasti i navode ga na taj grijeh. Isto tako, može da se radi i o zaljubljenom džinnu. S druge strane, dokazano je da je homoseksualizam bolest i ako vjernik zapadne u to iskušenje, obaveza mu je da se liječi. Danas se to može liječiti kod psihijatra. Svakako ti preporučujem da posjetiš nekog od liječnika Kur’anom i da ti se obavezno prouči rukja. Ako ne bude ništa povezano sa džinnima, obavezno da se posjeti psihijatar jer se onda radi o poremećaju koji treba da liječiš.  Čitao sam o slučajevima momaka koji su imali problema kao i ti, pa su se Kur’anom (rukjom) izliječili i danas su oženjeni, hvala Allahu.

Ebu Bilal

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta