Humanitarni kutak

Decembarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ova akcija traje još dva dana

Cjenjena braco i postovane sestre, sa danasnjim danom zapocinjemo decembarsku akciju, a konacni spisak uplata za novembarsku akciju mozete pogledati OVDJE. U mjesecu decembru cemo, insallah, prikupljati pomoc za ove kategorije:

1. Narodna kuhinja u Turbetu – Krajem novembra, tačnije 21.11.2013. god., u mjestu Turbe kod Travnika, u Domu kulture Mjesne zajednice Turbe, sa početkom u 11:30h zvanično je pokrenuta Narodna kuhinje u ovom mjestu, putem koje će biti obezbijeđeni obroci za više od 80 socijalno ugroženih građana, s mogućnošću povećanja broja korisnika, a organizator ovog projekta je H.O. “Dirhem”

“Narodna kuhinja Turbe – pomoć za više od 80 ugroženih građana” zamišljen je kao pilot projekat u trajanju od 6 mjeseci, a pomoć u vidu toplog obroka jednom dnevno, a šest dana u sedmici, bi se uručivala najugroženijim građanima, starim osobama, siromašnima i drugim potrebnim kategorijama. Nakon šestomjesečnog perioda analizirat će se rezultati ovog projekta i procijeniti potreba i mogućnosti nastavka istog. Trenutno je skaupljeno nešto više od 60% namirnica i novca potrebnih za realizaciju projekta.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za narodnu kuhinju”

UPUTSTVO ZA UPLATE ĆETE NAĆI PRI DNU OVOG TEKSTA
________________________________

2. Uplate za dawu

I ovaj mjesec postoji mogucnost uplate u dawetske svrhe, uz ponovnu napomenu da mnoge stvari na ovoj stranici ne bi bile izvodljive bez vase dosadasnje pomoci, a takodjer se iz dawetskog fonda pomaze rad mnogobrojnih dzemata i dawetskih projekata u BiH (i sire), te se pomazu pojedini nosioci ove dawe u Bosni, a koji jedva kraj sa krajem sastavljaju.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
_________________________________

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

PAY PAL

Vase donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com

OVA AKCIJA TRAJE DO 10. JANUARA, INSAALLAH.
**************************************

Onima koji milostinju budu udjeljivali i onima koje je budu udjeljivale, i koji drage volje Allahu budu zajam davali – mnogostruko će se vratiti i njih čeka nagrada plemenita.” (Sura: Al-Hadid, 18)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta