Pokajnici

Divna poruka konvertita muslimanima

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Ja volim islam. Islam je apsolutno moj život. Ne postoji ništa na svijetu što mi je važno poput islama. I ne postoji ništa na svijetu što nisam spremna žrtvovati radi Allaha, radi islama i za muslimane. To je neupitna činjenica. Zato što mi je islam sve, zato što ja znam moć islama. Znam Allahovu moć, shvatam Allahovu ljubav, Njegovu mudrost, milost, pravdu. I znam da ne postoji ništa što je bolje. I želim da ovo podijelim sa svima. 
 
Prva stvar koju sam morala naučiti jeste kako predstaviti islam. I kako živjeti islam. Prihvatila sam islam prije 24 godine, na zaprepašćenost i negodovanje moje porodice. Zapravo, reakcija je bila toliko ozbiljna da me jedan član porodice pokušao ubiti. Drugi je govorio da me prime u ustanovu za mentalno oboljele. Nisu mogli povjerovati da sam prihvatila islam, a ipak, primjenjivanjem islama u svom životu, živeći islam, većina moje porodice su danas muslimani, hvala Allahu. 
 
Stvar je u tome da, gdje god da kreneš, ako zaista živiš islam, ako pokazuješ islam, uticaćeš na ljude. I promijenićeš njihov način razmišljanja. Neki ljudi misle da će nešto postići uz viku i prijetnje. Ne vidim da je to islamski način. Islamski način jeste da ih upoznaš sa istinom. Prvo ih pustim da me vide i upoznaju kao muslimanku, kako bi znali nešto o islamu. Onda mogu popričati s njima na blag način. Tako se postižu mnoge stvari. Nije riječ o strogom, nasilnom načinu feministica. Bila sam tu, radila sam to. Ne želim više da slijedim taj put. 
 
Postoji mnogo nepravde koja će se nastaviti dešavati dok muslimani ne postanu aktivni u tome da nešto promijene. Morate se sjetiti – ovo je obaveza, i muškaraca i žena, ovo se traži od vas. Muškarci ne mogu sami promijeniti svijet. Allah nas je stvorio kao supružnike, međusobne drugove, kao odjeću jedno drugome, kao utjehu jedno drugome, kao međusobnu pomoć. I trebali bismo dijeliti ljubav, saosjećanje i milost. Mi smo jedna zajednica. 

Amina Asilmi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta