Poučne priče i tekstovi

Događaj iz Novog Pazara

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Evo šaljem vam događaj koji se desio ovde u Pazaru, u aprilu. Čovek je krenuo da primi penziju. Na putu ga je srela jedna žena i potražila mu 100 dinara (1 euro). On joj nije dao, a u sebi je opsovao i pomislio: ”Ja da ti hranim kopilad!” Ta žena je imala dve male unuke, a u teškoj je situaciji. Otišao je u poštu da primi penziju, uzeo je novac, ali je zaboravio novčanik na šalteru. U novčaniku je bilo 700 eura. Vratio se da ih traži, ali ih nije našao. Kada je pričao ovo što mu se desilo, rekao je: ”Bolje da sam onoj dao 100din”, ali i opet je opsovao.

Ovo me podsetilo na ajete u kome Allah subhanehu we te’ala kaže: ”Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna.

One koji troše imetke svoje na Allahovu putu, a onda ono što potroše ne proprate prigovaranjem i uvredama, čeka nagrada u Gospodara njihova, – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati.” Al Bakara, 261-262.

SubhanAllah! Molim Allaha subhanehu we te’ala da budemo ruka koja daje, a ne ruka koja uzima i molim Njega Uzvišenog da nam podari mogućnosti da udeljujemo na Njegovom s.w.t. putu. Amin.

Poslala sestra Nedima K.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta