Aktuelnosti

Dolazak učača rukje u zap. evropu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Braco i sestre, do sada je se prijavilo 20 osoba za dolazak na lijecenje, a rok prijeve je do nedelje 28.02.2011

Kada smo upitali Enesa Beganovica (brata koji lijeci Kur’anom i koji uredjuje stranicu: www.lijecenje-kuranom.com) da li bi mogao doci u Svedsku radi ljecenja Kur’anom, on nam je potvrdno odgovorio pod uslovom ako ima ko da to organizuje i ako ima dovoljno osoba koje zele da se lijece. Kako smo mi voljni da organizujemo njegov dolazak u grad Malmö (Svedska), ovim putem pozivamo sve zainteresovane iz zapadne evrope za ljecenje rukjom da nam se jave, kako bi…

mogli vidjeti kolika je potreba za tim. Ovaj projekat smo pokrenuli iz tog razloga sto nam se obraca mnogo ljudi koji pitaju da li poznajemo nekog ucaca rukje a da zivi u Svedskoj ili Njemackoj, Holandiji i drugim zemljama. Ako dodje do ostvarenja ovog projekta, onda ce se lijecenje Kur’anom, kako smo naspomenuli, odrzati u gradu Malmö-u, iz razloga sto se ovaj grad nalazi na najjuznijem dijelu Svedske (najblizi dio ostatku evrope), pa je tako blizu, kako zainteresovanim za ljecenje iz Svedske, tako i onima koji zive u Danskoj, Njemackoj i obliznjim drzavama.

Brat Enes bi mogao ostati 5-10 dana radi ucenja rukje, zavisno od potrebe, s tim sto zelimo naspomenuti da bi brat ucio pojedinacne rukje (nije zagovornik grupnih rukji), a vrijeme njegovog, eventualnog, dolaska u Svedsku ce biti naknadno ugovoren, ako se prijavi veci broj onih koji se zele ljeciti, inshaAllah. Ljecenje ce se, inshaAllah, odrzavati u mesdzidu kod brace u dzematu “Sabr”. Zainteresovani za ljecenje ce morati izdvojiti jedan dio novcanih sredstava kako bi se Enesu platila karta do Svedske, medjutim ako bude mnogo prijavljenih, onda ta suma uopste nece biti velika, a istovremeno mnogima ce biti jeftinije da dodju do Malmö-a, nego da idu do BiH radi ljecenja.

Stoga pozivamo sve one koji osjecaju ili znaju da imaju problema sa sihrom, koji se zele ljeciti ispravnim nacinom i koji zele doci u Malmö da se jave bratu Elviru na tel. broj: 0046-(0)73 619 0437 ili na mail adresu: Ekan_9@hotmail.com

Ako bude dovoljno prijavljenih koji se zele lijeciti, mi ce mo onda ponovo kontaktirati brata Enesa i pitati za vrijeme koje on moze odvojiti radi dolaska u Svedsku i onda ce mo to, inshaAllah, blagovremeno objaviti na NUM stranici, kako bi se svi zainteresovani mogli pripremiti.

Na kraju zelimo naspomenuti da je brat Enes voljan doci i u druge evropske drzave ako ima ko da to organizuje i ako ima potrebe za tim.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta