Aktuelnosti

Predstavljamo vam novu islamsku stranicu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i postovane sestre, jako nam je drago sto je ova stranica ugledala svjetlo dana i sto vam mozemo predstaviti jos jednu novu islamsku stranicu (adresu stranice mozete naci na dnu ovog teksta). Bilo je planirano da se NUM stranica ugasi i da se daljnji rad nastavi na ovoj novoj stranici, medjutim…

mnoga braca su nas savjetovala da ne gasimo NUM, vec da nastavimo daljnji rad, a nekoliko brace (dva brata koja su ranije radila na NUM-u i jedan novi brat) su predlozili da oni preuzmu ovu novu stranicu, pa je tako i donesen dogovor. Mnogo je razloga zasto smo htjeli da predjemo na novu stranicu, noviji i bolji sistem, ljepsi dizajn, veca i laksa mogucnost rada, a najvazniji razlog je bio sigurnost stranice, medjutim mnogi su nas savjetovali da se ne gasi NUM.

Elhamdulillah, na ovaj nacin smo dobili jednu novu stranicu (jedan novi dawetski projekt) i u njega su se ukljucili ljudi koji, zaista, mogu mnogo doprinjeti dawetskom radu putem interneta, inshaAllah.

NUM i ova nova stranica su sestrinske stranice i mi ce mo, inshaAllah, imati tijesnu suradnju sa ovom bracom, s tim sto ce svaka stranica raditi samostalno i neovisno. Znaci NUM nastavlja i dalje sa radom, inshaAllah, sa istom ekipom, uz napomenu da ce se informacije o humanitarnim akcijama koje se vode na NUM-u prenositi i na ovoj novoj stranici (za koga se prikuplja i koliko je prikupljeno).

Takodjer, jedan dio pitanja i odgovora (rubriku koju vodi mr. Zijad Ljakic) ce se moci naci na novoj stranici, i vecinom ce to biti razlicita pitanja i odgovori, jer toliko ima novih pitanja i odgovora.

Na kraju, upucujemo dovu Uzvisenom Allahu da podari hajr od ove stranice i da obilato nagradi sve one koji ce raditi i pomagati u njenom radu!

Adresa stranice je: www.sebil.eu

Sebilj ili Sebil je arapska riječ u značenju “put”, ali kao termin označava dobrotvornu, vrlo staru instituciju, fontanu posebnog oblika na trgovima, na kojoj je sebiljdžija tasom zahvatao vodu iz korita i besplatno napajao žedne.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta