Prilozi posjetitelja

Dovom i istigfarom do bereketa

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Podijelila bih sa vama našu priču, što se tiče istigfara i iskrene dove u Ramazanu. Naime, nas je šestoro djece, živjeli smo u kući sa roditeljima staroj oko 150 godina, gdje smo često ostajali gladni, svađe su bile skoro svaki drugi dan, a sve to je bio plod sihra, za koji smo saznali skoro. Allah me je uputio, hvala Allahu, iako u mojoj kući niko nije klanjao. Nakon toga krenula je klanjati i moja mama, moja sestra, brat, pa na kraju i otac (nakon dugo godina). Sada smo na namazu svi u kući. Ostale sestre su se udale, one ne klanjaju, da ih Allah uputi. Nakon 7 godina sam se pokrila, zajedno sa svojom mlađom sestrom.

Živjeli smo u kući u kojoj nas je sve nekako gušilo, bila je stara, ali nije bio problem u tome. Osjećala se netrpeljivost među nama, kad god sjednemo da popijemo kafu radosni, završi se sa ogromnom svađom, a nikada valjan razlog za to. Roditelji se nisu podnosili u kući, a kad jedno nije tu, drugom nedostaje. Uvijek smo se pitali zašto je to tako, nismo nalazili odgovor jer se mi međusobno zaista volimo. Bilo je teško. Bilo je teško zavisiti od drugih. Bilo je teško gledati moju majku kako plače jer su joj djeca gladna, bilo je teško gledati je kako se zadužuje, još teže kako plače jer ne može vratiti dug. Sjećam se kako smo se radovali kad nam neko od familije pošalje paket hrane. Pomoći će ljudi, jednom, dva, sto puta… a sto i prvi put će reći DOSTA JE VIŠE. Ustani, radi i zaradi, a niko ne zna da su ruke vezane (što sihrom, što neznanjem da se trebamo obratiti Uzvišenom Stvoritelju). Susretali smo se i sa raznim uvredama i kritikama, nerijetko su nam neki ljudi i prerekli ono što su uradili za nas. Ruku na srce, ima i onih koji i dan danas nisu pomenuli svoja dobra djela. Bili smo krivi i kad smo krivi i kad nismo.

Bilo je teško sve dok nismo shvatili da se trebamo obratiti ISKRENO Onome koji sve može! Bio je Ramazan 2019. godine. Rekla sam mojima: “Ramazan je, Allah neće odbiti iskrenu dovu u zadnjoj trećini noći, daj da tražimo oprost od Allaha i da dovimo Allahu da popravi naše stanje, i da sagradimo novu kuću.” Tako smo i uradili. Uzela sam sa vaše stranice sve dove za traženje oprosta iz sunneta i Kur’ana (https://www.n-um.com/trazenje-oprosta-je-lijek-za-tugu-brige-nedace-i-nesrece/). Napisala sam ih na papir i učili smo te dove svaku noć u zadnoj trećini noći i dovili Allahu ubjeđeni da će se Allah odazvati. Znamo da su ashabi rekli: „Mi smo u Ramazanu učili dove, i ne bi sljedeći Ramazan došao a da nam Allah ne bi sve dove uslišao.” U međuvremenu, često smo izgovarali istigfar.

Sad je 2021. godina, a mi imamo predivnu novu kuću, naši bližnji koji su hvala Allahu imućni, odlučili su se Allahovom dozvolom da nam sagrade kuću… Subhanallah! Ya Rabb! Jednom smo ti se iskreno obratili, odazvao si se! Ya Rabb, oprosti nam sve one dane i godine kad smo očekivali od drugih. Učila sam često istigfar, reči estagfirullah i sejjidul istigfar. U međuvremenu sam dobila i posao, na kome halal zarađujem, ne zavisimo od drugih, elhamdulillah!

Imam još milion primjera gdje je Allah iskrenom dovom u zadnjoj trećini noći popravio naše stanje. Zato savjetujem svima, nikad se nemojte žaliti ljudima, obratite se Onom koji sve može i Onom Koji voli da tražiš od Njega! Koliko god da ti izgleda nemoguće, vjeruj mi da je moguće!! Uz Svemogućeg!

I na kraju bih vas zamolila da uputite Uzvišenom Allahu dovu da izliječi mene i moje najmilije, i svakog vjernika i vjernicu koji su pogođeni sihrom. Allah vas volio.

Sestra A.K.
_____________________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta