Pokajnici

Francuski pjevač je prihvatio islam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Francuski pjevač Julien Drolon prihvatio je islam nakon što je prešao 1000 km kako bi pronašao Boga.

“Kad sam bio u Abu Dhabiju, morao sam čekati da uhvatim let za Filipine. Imao sam šest sati slobodnog vremena. Uzeo sam taksi i čuo neku lijepu „pjesmu“ – pomislio sam da je to pjesma, stvarno mi je dirnula srce “, rekao je Julien kada je prvi put čuo Kur’an. Julien je odrastao u Francuskoj u katoličkom gradu Nantesu, odmalena je bio duhovan i želio je postati svećenik.

Kad katoličanstvo nije zadovoljilo Juliena, majka ga je usmjerila prema budizmu i dopustila mu da putuje s 18 godina. Imao je priliku proputovati svijet, bio je u više od 50 zemalja, a islam je bio zadnja stvar koja mu je bila na pameti.

Generacija njegove majke napustila je katolicizam iz mnogo razloga, ali su i dalje vjerovali u Boga ili nešto duhovno, a budizam se snažno nametnuo 1990-ih uz prisutnost Dalaj Lame. Za promidžbu su koristili filmove, a on je volio miroljubivi meditacijski dio budizma.
__________________

Započinjući svoju priču Julien je rekao: “Dakle, bilo je vrijeme kada sam bio pjevač nekoliko godina. Kad sam bio u Hong Kongu na koncertu na festivalu, svirao sam pred svojim omiljenim pjevačem. Upoznao sam ga i bio je na koncertu. Osjećao sam se vrlo ponizno i ​​mislio sam da nešto nije u redu u mom životu”

“Nisam znao što je to, ali mislio sam da nisam na istini. Odjednom me nešto natjeralo da shvatim. Imam dobar život i sve, ali nešto nedostaje u mom životu. Znam da ne živim svoj život na pravi način. Nisam mogao reći što je to tako da je to bio okidač.”, dodao je.

Julien je odlučio pješačiti 1000 kilometara od granice Španjolske prema zapadnoj obali Španjolske. Trebalo mu je 30 dana.

“Bilo je to dobro iskustvo jer sam počeo razmišljati o Bogu. Putem sam sreo mnogo kršćana. Dakle, to je bio veliki događaj jer sam hodajući razgovarao s Bogom i tražio sam od njega da se očituje u mom životu. Htio sam pronaći Boga i vjerujem da je hodanje bilo dio procesa”, rekao je.

Kako se Julien osjećao na kraju putovanja od 1000 kilometara?

“Nažalost, nakon 1000 prijeđenih kilometara stigao sam u Santiago de Compostela. Prisustvovao sam ceremoniji i tamo je bio Brazilac koji mi je prišao na biciklu i nekako da me prestrašio. Rekao sam mu uvredu na brazilskom, a on mi je također odgovorio nešto loše. Moje hodanje od 1000 kilometara me nije učinilo produhovljenijim, tako sam nakon ovog događaja shvatio da nije dovoljno hodati. Morate hodati s nečim što vam daje smjernice da ne povrijedite osjećaje drugih ljudi.”
_____________________

Kad sam bio u Abu Dhabiju, morao sam čekati da uhvatim let za Filipine. Imao sam šest sati slobodnog vremena. Uzeo sam taksi i čuo pjesmu – tada sam pomislio da je pjesma – pa sam pitao vozača ‘Koja je ovo pjesma?’ Ta me „pjesma“ doista dirnula u srce. Zaustavio je auto i rekao brate, to nije pjesma. To je Kuran. Rekao je brate ako se želiš spasiti džehennemske vatre; pa spasi sebe i svoju obitelj i postani musliman, rekao je Julien.

Kad je živio na Filipinima i odlučio se tamo nastaniti, to ga je vratilo na put prema Bogu, no vratio se crkvi. Julien se pokušavao vratiti kršćanstvu, a nakon Ramazana 2012. počeo je učiti islam u centru. Pomolio se Bogu i rekao da treba izabrati jednu od dvije vjere.

Tako je Julien otišao na bajram-namaz s nekim prijateljima muslimanima koje je upoznao, ali on u to vrijeme nije bio musliman, ali je volio taj „duh islama“ i smatrao ga je vrlo jakim.

Nakon nekog vremena je izgovorio šehadet online na TV-u, a zatim je otišao u ambasadu, prisustvovao hutbi i izgovorio dva šehadeta pred svima.
__________________________

Nakon što je Julian rekao svojoj majci da je prešao na islam, ona mu je rekla: Ovo je najgora stvar u koju možeš otići.

Razlog nije taj što joj ne smeta što sam musliman, a ne budist, već zato što Zapad ne prestaje prodavati ideju da islam ugnjetava žene kada u stvarnosti znamo da je islam oslobodio žene.”

„S majkom nisam razgovarao cijelu godinu. Imali smo nekih problema i nisam razgovarao sa svojom braćom i sestrama nekoliko godina, ali stvari su sada bolje, hvala Bogu,” rekao je Julien Drolon.

Julien dalje dodaje: “Izazov se povećao nakon što sam postao musliman. preselio sam se u Maleziju; Morao sam promijeniti državu prebivališta; Zato što su Filipini za mene postali veliko iskušenje (fitna). Prestao sam raditi nakon godinu dana, imao sam pola milijuna YouTube fanova i imao sam puno pratitelja, ali onda sam prestao sa svime. Snimao sam spotove s Miss svijeta i još nekim glumicama, ali sam sve prekinuo, zatim otišao u Maleziju i počeo širiti dawu, i kako kažu: ostalo je povijest. Oženio sam prelijepu Malezijku koja me podržavala u svim mojim pothvatima i ona je moja Hatidža od samog početka. Kada se nečega odrekneš radi Allaha, to je uvijek dobro za tebe, ali moraš se žrtvovati.”

Od 2012. Julien je uključen u nekoliko dawa projekata uključujući New Muslim Care, koji se bavi potrebama obraćenika. Julian je voditelj poslovnog razvoja za poljoprivredno trgovačko poduzeće koje predstavlja mogućnosti ulaganja u Aziji.

Julienova supruga Zara Shafie, Malezijka, bivša je sopranistica/jazz pjevačica, ali nakon što je ponovno otkrila islam 2013., napustila je glazbenu industriju. Prethodno je radila kao voditeljica događaja za velike naftne i plinske događaje i napustila je korporativni svijet kako bi volontirala na dawa projektima.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta