Sihr i džinni

Gatare koje su željne vašeg novca

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ove osobe će vam vrlo rado izvući novac iz džepa, izigrati vas a da to i ne osjetite: zajedno sa (h)amajlijom koju dobijete od njih, dobit ćete i džine-šejtane da vas “čuvaju”, a ako budete imali sreće, dobit ćete i kocku šećera. Čak i ako se ne nalazite u BiH, ne predstavlja problem ovim osobama, jer oni imaju takve moći, na kojima bi im i Supermen pozavidio, a to je da mogu da “liječe” čak i na daljinu – zar ovo nije divno? Pa da vam ih predstavimo:…

“Isceliteljka” Hidajeta – „Hvala dragom Bogu što je ostavio lijek za sve i ja učenjem iz Svetog „Kur`ana“ otklanjam crnu magiju, sihir, urok ili ogramu , a moje amajlije su učinkovit spas da se zlo više u tu kuću ne vrati. Osobama koje interesuje budućnost na osnovu imena i prezimena, imena roditelja, datuma i godine rođenja otvaram „ zvijezdu“ pod kojom su rođeni i tako im mogu reći šta ih čeka u narednom periodu….Urok sa osoba brzo skidam učeći dove iz Svetog „Kurana“ i davajući im učinkovite amajlije, zatim „ učenu“ vodu i kocku šećera. Amajlija koju ja napravim je garant da urok više ne može doprijeti do njih i da im je to oklop od koji će se odbijati strijele zlih ljudi. Radim i na daljinu !“

Preuzeto sa internetske stranice ove nesretnice.
_________________

Bulhanuma Lutvija Babajić pomoću svete knjige Kur’ana skida najteže oblike crne magije, koji se manifestuju u vidu želudačnih tegoba, gušenja, bolova u tijelu, jakih glavobolja, psihičkih poremećaja, teških nervnih stanja, steriliteta i ludila. Svojim, od dragog Boga podarenim moćima, otklanja čarke, strahove, nagaze, govorne mane i poremećaje kod djece, kožne bolesti, biljege i loše pamćenje! Salijeva stravu i pali crveni vjetar! Otklanja poroke. Zapisima i zaštitnim hamajlijama uljepšaće vaš život i zaštitiće vas i vaše najdraže od svakog zla na ovoj planeti, učiniće da vam posao napokon krene. Bulhanuma radi i na daljinu (fotoanalizom) pomoću fotografije pacijenta. Jedina na ovim prostorima može da otkrije zlo postavljeno u vaš dom ili firmu u bilo kojem obliku i da ga uništi.

I ova nesretnica ima svoju FB i internetsku stranicu sa koje smo prenijeli ove gore iznesene laži i izmišljotine.
__________________

Vidovita Lea – Zovem se Lejla (Lea) Čopelj (djevojački Bećirović). Rođena sam u Sarajevu. Uspješno i aktivno se bavim ovim poslom dugi niz godina, tačnije petnaest. Moja majka i nana su se takođe bavile istim poslom cijeli život, tako da su na mene prenijele dosta znanja i mudrosti koje su one stekle radeći i pomažući drugima.

Usluge koji nudim:

• Uspješno proričem budućnost, sadašnjost, prošlost uz pomoć Tarot karti, graha, runa i viska.

• Otkrivam negativnu energiju, sihre, crnu magiju i otklanjam isto uz pomoć urođenog dara

• Uspjesno skidam sihre i crnu magiju na daljinu.

• Svojim glasom i pozitivnom energijom vraćam mir u kući.

• Rješavam sve vrste ljubavnih problema.

• Pronalazim puteve srca i vraćam voljene osobe.

• Pravim hamajlije, pojedinačne za zaštitu osobe, kućne hamajlije, hamajlije za mir i slogu u kući, hamajlije za pronalazak posla i zadržavanje istog, hamajlije za ljubav i pozitivnu energiju.
______________________________________

Poštovani posjetioci NUM stranice, u više navrata pisali smo o ovakvim osobama i njihovim metodama rada, te ukazivali na to koliko je zlo ići kod ovakvih varalica ili sihirbaza kako bi se tražio lijek. Ovaj put prenijet ćemo vam jedan interesantan članak na ovu temu iz novinske agencije Patria, a ispod ovog teksta pogledajte videozapis na kojem Mufti Ismail Menk objašnjava kako sihirbazi i sihirbazice ostvaruju kontakt sa džinima i preko njih dobijaju informacije o ljudima koji su im došli da traže pomoć za nešto.

Bh. građani godišnje daju milione nadriljekarima i vidovnjacima

Građani Bosne i Hercegovine godišnje daju više miliona maraka koristeći usluge gatara, iscjelitelja, bijelih magova, bioenergičara i parapsihologa, pokazalo je istraživanje bh. novinske agencije Patria (NAP). Iako je tačan iznos nemoguće utvrditi, sudeći prema broju osoba koje se bavi ovim poslom, i enormnoj zaradi koju ostvaruju, ovo crno tržište je među najvećim u državi.

To se može vidjeti i iz nekretnina koje nadriljekari imaju u svom vlasništvu, automobila koje vozaju, ali i luksuznog načina života.

Vidovita Zorka, Kada, Hidajeta… samo su neke od proročica koje, navodno, nude pomoć nevoljnicima koji vjeruju da su im upravo oni u stanju izliječiti depresiju, fobiju, sterilitet, bračne probleme, poboljšati materijalno stanje ili riješiti neke druge probleme.

Prema istraživanjima Patrie, usluge „tretmana“ kod bh. nadriljekara skuplje su i po nekoliko puta čak i od nekih medicinskih pregleda ili terapija.

Primjerice, očajna djevojka koja želi provjeriti da li je zaručnik vara, vidovnjaku mora platiti i do 200 maraka za polusatni „tretman“ i samo „dijagnozu“. No, ukoliko pak otkrije da postoji „problem“ i želi ga riješiti, tarifa se povećava i do nekoliko hiljada maraka, piše Patria.

Zanimljivo je da usluge iscjelitelja i vidovnjaka koriste i mnoge javne ličnosti među kojima su političari, estradni umjetnici, biznismeni i sportisti.

Iako je Krivičnim zakonom Federacije BiH definirano da će onaj ko se bavi liječenjem neovlašteno biti kažnjen kaznom zatvora do jedne godine i novčanom kaznom, čudi da se procesuiranja iscjelitelja i vidovnjaka ne dešava nikako, ili su zabilježeni tek sporadični slučajevi. Bilo koja vrsta nadriljekarstva ovog tipa zakonom je zabranjena i u RS-u.

Jedan od poznatijih sarajevskih iscjelitelja i bionergičara (ime poznato redakciji) kazao je za Patriu kako crnu magiju najradije “skida” Bosancima i Hercegovcima koji žive u dijaspori. Oni imaju novca i lahko ga troše. Mnogi provode godišnje odmore kod njega na „terapijama“, a svake godine on organizira i turneju po Evropi. Mušterijama, koje mu dolaze iz BiH, naplaćuje tek minimalnu tarifu koja iznosi 50 KM za polusatni tretman skidanja crne magije.

– Najčešće mi dolaze žene. Jedne se žale da ih muževi varaju, druge se žale da ih bračni partner tuče, treće nemaju sreće u novcu – priča ovaj iscjelitelj za NAP.

– Ali, ima i žena koje od mene traže da im napravim magiju koja će natjerati muškarca da se zaljubi u nju. Ili, žele da rastave neki bračni par. Takvim stvarima se ne bavim, ali mnogi drugi iscjelitelji nude i te usluge. Po pravilu, dosta su skuplje i samo su za odabranu klijentelu – kaže ovaj iscjelitelj.

Jedna od poznatih sarajevskih iscjeliteljki, svojim klijentima nudi uslugu povratka voljene osobe, pronalaženje posla i ostvarivanje želja. No, njezini rituali nešto su kompliciraniji pa su stoga namijenjeni samo posebnim mušterijama. Obavljaju se u pola noći, na mezarju Zmajevac iznad Sarajeva, ili na starom groblju kod Uloga prema Palama.

– Najčešće dolazi dijaspora ili mlade žene – kaže ova iscjeliteljka. Ona je, zapravo, poslovna žena, a iscjeljivanjem se bavi, kako kaže, iz ljubavi. Upute kako upravljati mračnim silama, tvrdi, ostavila joj je bližnja rodica kada je umirala prije nekoliko godina.

Omiljena destinacija gdje sarajevski iscjelitelji također vode svoje mušterije je i grob sestre Luke na groblju Betanija.

Vidovnjakinja sa Alipašinog polja, pak, ima malo drugačije metode. Ne izlazi joj se iz stana, pa „čarobne“ predmete prodaje putem internet portala. Najpolularniji je takozvani „talisman bogatih“. Ko ga nosi, tvrdi, nikada neće imati problema sa novcem. Cijena je individualna. Dogovara se na licu mjesta. Plaća se onoliko koliko vidovnjakinja procijeni da je mušterija naivna. A, ako kupuje više talismana, može ostvariti i popust.

Jasno je, svi oni koji koriste ovakve ili slične usluge prije ili kasnije shvate da su novac bacili, jer pomoć nikada ne stigne. No, ukoliko se požale i zatraže novac natrag, dobiju odgovor da nije do iscjelitelja, već da „terapiju nisu sproveli kako treba“.

Sociolog Jusuf Žiga sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu kazao je za Patriu kako su ovakve pojave po pravilu rezultat teških situacija u društvu, gdje čovjek, u pokušaju da pobjegne od stvarnosti, ulazi u neke druge sfere. A onda, vješti ljudi, kao i u svim drugim situacijima, to stanje koriste.

– To područje vam je kao i svaki drugo nelegalno područje. Recimo, kao i droga. Kada ovi što rasturaju narkotike osjete da mogu proširiti posao, oni će ga proširiti. Kada vide da su ugroženi, oni će se povući ili preseliti na neku drugu lokaciju – rekao je Žiga za NAP.

Profesor Žiga kaže da razni oblici vidovnjaštva i gatanja nisu samo karakteristični za društvo u kojem sada živimo. Ova pojava karakteristična je i za domoradačke zajednice odnosno za takozvane arhaične tipove društva, piše Patria.

nap.ba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta