Odgovori

Griješan život supruga prije braka ?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: 

Selam Alejkum!
Mnogo me opterećuje život mog supruga prije braka. Saznala sam tek u braku šta je činio: blud, pušenje trave, i sl. a najgore mi je što znam s kojom ženom/curom je počinio blud.
Kako da postupim uvezi toga?
Allah vas nagradio i mnogo bi mi značilo da dobijem odgovor.

Odgovor:

Ve alejkumus-selam ve rahmetullahi ve berekatuh.

Svaka hvala, zahvala i pohvala pripadaju samo Allahu, dželle še’nuh. Neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog poslanika i miljenika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, njegovu časnu porodicu, vrle ashabe, kao i na sve one koji ga slijede do Sudnjeg dana.

Osnova kada su upitanju takvi grijesi jeste prikrivanje, tj. prikrivanje grijeha. Vaš muž kada je učinio to djelo i pokajao se nije trebao nikom govoriti o tom djelu koje je učinio, nego se pokajati iskreno Allahu, te mnogo tražiti oprosta od Allaha u nadi da će to Allah oprostiti. Ili ako se već znalo o tim grijesima da se ne priča više o njima.

A sa druge strane ako se već pokajao Allahu za svoje djelo i vi se trebate ponašati u skladu toga kao što kaže Alla, tebareke ve te’ala: “a da oprostite to je bliže bogobojaznosti” (El-Bekare) i nije dozvoljeno da širite to djelo i pričate ga drugima, naročito zbog toga što se pokajao od djela, jer islam je tu da štiti čast muslimana.

Molim Allaha da vam olakša i da vam da ono što je najbolje za vas.

Odgovorio: Adnan I. Muratović, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta