Prilozi posjetitelja

Htjela sam mužu dokazati da islam nije perfektan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Od djetinjstva živim sa majkom u Austriji. Kao mala, izgubila sam oca i majka me poslije rata iz Bosne dovela u Austriju. Živjela sam život koji bi svaka djevojka možda “poželjela”, imala novaca, posao, sve, ali srce prazno. Počinju problemi, depresija, strahovi, doktori, hodže… Allah zna šta sam sve probala da bih se izliječila. Godine 2013. upoznala sam  svog muža sa kojim imam četvero djece, elhamdulillah. Kada smo se upoznali, moj muž nije klanjao, nažalost, imao je samo muslimansko ime. Ali, iz dana u dan počeo je da gleda predavanja dr. Zakira Naika i da pušta Kur’an, što me jako rastuživalo. Nije mi smetalo, ali me pravilo tužnon, a i prije sam vjerovala u Boga, ali sam radila kao i svi, išla u crkvu, molila se, i to je sve.

Kad bih popa pitala za neki odgovor, rekao bi da je to tajna između Boga i tebe, Allah da sačuva. I tako je meni muž svaki dan pokazivao snimke i tada mi počelo smetati to što se predstavlja kako ste vi muslimani perfektni, Allah da mi oprosti, a mi ne valjamo. I tako sam počela da istražujem islam, ali ne da bih ga primila. Ni pomislila nisam na to, već da bih našla grešku, da dokažem mužu da nije islam perfektan i iz dana u dan sam se sve više divila ovoj sad mojoj prelijepoj vjeri.

Jednog dana usnila sam čudan san u kojem su Biblija i prijevod Kur’ana bili na polici i Biblija je pala na pod, a Kur’an je ostao netaknut iako je on trebao prvi da padne kako je stajao. Tada mi je muž samo rekao: “Da li trebaš još neki dokaz?” Otišla sam kod hfz. Fuada Seferagića i izgovorila šehadet. Rodila sam četvero djece i taj osjećaj samo majke znaju, ali nijedan nije bio kao taj šehadet, to se ne može riječima opisati. Porodica me se odrekla, ali iskreno mnogo ne marim za to jer ni prije islama nisu bili kako treba.

Jedino za čim moje srce čezne jeste da mi majka izgovori šehadet i da sa lakoćom primi vijest o mom hidžabu pošto sam se pokrila prošlog ramazana, a ona još ne zna. Odselila sam se 600 km dalje od nje baš zbog toga. Draga braćo i sestre, molim vas uputite dovu za moje ozdravljenje (strahovi), rukju sam radila, hvala Allahu, nema nista, i da mi Allah majku uputi na pravi put.

Sestra H.
______________

Ovaj tekst je stigao u nagradni natječaj “Moj povratak Islamu” (Pošalji svoju priču i osvoji 50 eura) – više o tome na ovom linku:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta