Zanimljivosti i nauka

Islam u USA

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Nakon 11.septembra do danas u Americi izgrađeno 897 islamskih centara i džamija

Nakon 11.septembra 2001.godine, odnosno u zadnjih deset godina u Sjedinjenim Američkim Državama izgrađen je veliki broj islamskih centara i džamija. Prije 11.septembra 2001.godine u Americi je bilo 1209 islamskih centara i džamija ( 1994.godine SAD je imala 962 islamskih cenatara i džamija), a danas desetak godina kasnije u SAD ima tačno 2106 islamskih centara i džamija. Najveći broj islamskih centara i…

džamija ima New Yorku. U američkoj saveznoj državi danas ima 257 islamskih cenatara i džamija, nakon New Yorka slijedi California sa 246 islamskih objekata, Texay 166, Florida 118. Pored ovolikog broja zvaničnih islamskih centara i džamija u Americi egzistira hiljade mesdžida koji se nalaze u improviziranim i za te svrhe prilagođenim oblektima i prostorima. Pored vjerskih objekata američki muslimani grade i osnivaju bolnice, islamske škole i druge objekte i institucije.

Saff.ba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta