Prilozi posjetitelja

Islamski video klipovi sa YouTube-a su imali veliki uticaj na mene

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rođena sam kao muslimanka i praktikovala sam svoju vjeru kod roditelja, ali ne na pravi način, kao što nam Allah nalaže, nego površno. Postila sam i klanjala tokom posta, išla na teravije i nisam radila nikakve teške grijehe, hvala Allahu. Udala sam se u dvadesetoj godini za muža koji je praktikovao vjeru kako je Allah naredio, međutim, mojim roditeljima to nije bilo baš drago, još kada su saznali da je on “vehabija”, kako kod nas u Bosni nazivaju svakog muškarca koji praktikuje vjeru, zahtijevali su da ga napustim. Nakon nekog vremena to sam morala i učiniti. Pred mene je stavljeno da odlučim između roditelja i muža, i ja nisam imala hrabrosti odreći se roditelja, previše sam ih voljela. Poslije sam se udala i otišla sa mužem u drugu državu, rodila sam dvoje djece.

Sve to vrijeme živjela sam ne klanjajući, ali bojala sam se Allaha i nisam radila, hvala Allahu, ništa loše niti sam se družila sa lošim društvom, nekako sam se povukla i sa djecom provodila vrijeme. Tako je potrajalo do prošle godine kada sam odlučila postiti. Tokom ramazana gledala sam pred iftar predavanja Elvedina Pezića, u kojima je govorio o tome šta nas čeka na ahiretu i Sudnjem danu ako umremo kao nevjernici. Danima sam gledala njegova predavanja i kada se ramazan završio, odlučila sam da nastavim i dalje klanjati pet dnevnih namaza. Kur’an sam imala pa sam čitala prijevod. Moja mala djevojčica je, hvala Allahu, slučajno na YouTubeu naišla na djecu porodice Rabić, koje je voljela gledati, pogotovo malu Ehlimanu. Kao da sam malo dijete, i ja sam s njom počela gledati i svašta sam naučila od te djece, moram to priznati.

Stid me je zbog toga što djeca od deset godina znaju više nego ja koja imam trideset godina, ali ujedno sam i radosna jer nikad nije kasno da se nauči. Sada klanjam svaki namaz, uz to noćni i duha-namaz, radim sve što sam naučila i dalje učim i čitam, i počela sam učiti i harfove polahko, sa Allahovom pomoći. Imam još želju da stavim hidžab, ali pošto sam u drugoj državi i muž mi ne praktikuje vjeru, ne znam kako će se to završiti, jedino što na svakom noćnom namazu molim Allaha da mi ispuni moju želju da stavim hidžab i da upotpunim sve što nam je Allah naredio.

Vama pišem jer sam za NUM stranicu čula gledajući snimak Jasmina Rabića i na vašoj stranici također sam naučila dosta o islamu, o tome šta je zabranjeno, a šta dozvoljeno, i zato se zahvaljujem svima vama: Elvedinu Peziću, porodici Rabić i NUM stranici na svemu dobrom što radite, što podučavate onoga ko ne zna sa tako jakom voljom da insan uz vašu pomoć zavoli svoga Gospodara i našeg miljenika poslanika Muhameda, sallallahu alejhi ve sellem. Da vas i vaše porodice Allah nagradi i podari vam dobro i na ovom i na onom svijetu!

Tekst poslala sestra M. F.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta