Humanitarni kutak

Izvještaj sakupljene pomoći za mjesec april 2009

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Hvala Plemenitom Allahu kad jos uvijek postoje muminska srca, koja zude za Allahovom nagradom i Njegovom miloscu, i koja se razmeksaju kada vide da su drugi muslimani u teskocama i potrebi. Mi evo vec nekoliko mjeseci vodimo ove akcije sakupljanja pomoci za muslimane balkana, i insana, zaista, dirne i gane kada gleda kako ljudi salju svoj imetak drugima, a da…

ih i ne poznaju, ali zbog muminske (oba)veze i zeljom da se umile svome Gospodaru, mnoga braca i sestre nesebicno udjeljuju od onoga sto su mukotrpno stjecali. Zato molimo Uzvisenog Allaha da od sviju njih primi njihove sadake, da im to mnogostruko uveca i da ih time obraduje onog Dana, kada im to bude najpotrebnije. Amin!

Rezultati sakupljene pomoci za april mjesec:

* Za ”majku sa cetvero djece” sakupljeno je 6.525 SEK sto odgovara oko 582 €

********************************

* Za ”malog Rijada” sakupljeno je 6.304 SEK sto odgovara oko 562 €

Dodatak: Jedna porodica iz Austrije (Salzburg) je uzela na sebe obavezu da sama plati jednu operaciju za malog Rijada, pa molimo Uzvisenog Allaha da ih obilato nagradi i stavi ih pod okrilje Svoje milosti!

*********************************

* Za ” Fedju” sakupljeno je 3.321 SEK sto odgovara oko 296 €

*********************************

* Za ”Zijadu” sakupljeno je 3.645 SEK sto odgovara oko 325 €

**********************************
Ovi rezultati su preliminarni, odnosno prosli mjesec nam je poslije isteka roka za sakupljanje pomoci, pristiglo nekoliko zakasnjelih pisama sa donacijama, pa ako se i ovaj put ista stvar desi, mi ce mo, u medjuvremenu promjeniti ove cifre, koje sada stoje na stranici, inshaAllah. Inace, o ovim slucajevima ste mogli citati ovdje.

Uskoro ce,inshaAllah, na stranici biti objavljeni novi, potresni slucajevi koji su potrebni nase pomoci, pa u ime Allaha, Gospodara svih svjetova, odazovimo se i udjelimo onoliko koliko smo u mogucnosti i na taj nacin trazimo Allahovo zadovoljstvo i Njegov oprost.

”Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjece ga,
a onaj ko bude uradio i koliko trun zla – vidjece ga.”
(Az-Zilzal,7 i 8 ajet)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta