Humanitarni kutak

Januarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braćo i poštovane sestre, poslije dužeg vremena ponovo pokrećemo prikupljanje pomoći za Humanitarni fond NUM stranice i za Davetski fond NUM stranice. Ovu akciju pokrećemo jer su nam aktivisti iz Sarajeva javili da je ponestalo novca u Humanitarnom fondu iz kojeg se pomaže oko 14 porodica samohranih majki…

1. Humanitarni fond NUM stranice (NUM fond)

Podsjećanja radi, ovaj fond funkcionira tako što nije direktno određen ni za koga, već se taj novac dijeli preko naših saradnika, udruženja i džemata velikom broju siromašnih i bolesnih muslimana, a daju se po manje sume novca za hranu, lijekove, plaćanje ogrjeva ili stanarine. Prioritet ovih zadnjih godina su nam samohrane majke (svaki mjesec se već godinama iz ovog fonda redovno pomaže 14 samohranih majki na području Sarajeva), međutim braća iz udruženja “Izvor dobročinstva”, s kojima imamo saradnju, javili su nam da nema više novca u ovom fondu i da više ne mogu pomagati ove porodice, stoga apeliramo da se odazovete na ovaj naš apel kako bismo i dalje mogli nastaviti pomagati ove porodice (ispod ovog teksta možete pogledati ranije akcije pomoći ovim porodicama).

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”.

UPUTSTVA ZA UPLATE NAĆI ĆETE PRI DNU OVOG TEKSTA
______________________________

2. Uplate za davu (Davetski fond NUM stranice)

Pomaganjem ovog fonda najizravnije pomažete davu i rad ove stranice i na taj način pomažete da materijal sa ovog portala dolazi do desetina i desetina hiljada ljudi. Također, iz ovog fonda pomažu se i drugi davetski projekti i udruženja. Nebrojeno puta svi smo se uvjerili da zajedničkim snagama i, uz Allahovu pomoć, možemo putem Davetskog fonda NUM stranice da pomognemo rad za Allahovu vjeru i da se Njegova plemenita vjera uzdiže našim i vašim sebebom, pa stoga apelujemo na sve vas koji imate mogućnosti da i ovaj put (samo Allah zna koji je po redu i molimo Ga da to sve nađete na Sudnjem danu) podržimo ovaj Davetski fond i da budemo širokogrudni u izdvajanju svoga imetka.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za davu”.

3. Putem Patreona (Mastercard, Visa kartice)

https://www.n-um.com/podrzi-n-um-aktivnosti-putem-patreon-stranice/

P.S. Ovo je samo za dawetski fond, nije za humanitarni fond.
______________________________________________

Svoje priloge možete slati na dva načina:

PUTEM PISAMA

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

****************

PUTEM SWISH-a

Svoje uplate možete swishati na broj:
076-182 82 63 (Sevlad Softic)

__________________

Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Ako musliman obuče siromašna muslimana, Allah će ga obući odjećom dženneta, ako nahrani gladnog muslimana, Allah će njega nahraniti plodovima dženneta, ako napoji žednog muslimana, Allah će njega napojiti sa zapečaćenog džennetskog napitka”. (Hadis bilježi Tirmizi)

AKO IMATE PITANJA U VEZI OVE AKCIJE JAVITE NAM SE NA ADRESU: info@n-um.com

 

 

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta