Humanitarni kutak

Fond samohranih majki i fond studenata

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu! Donesimo salavat na Poslanika sallallahu alejhi we sellem, a zatim vas pozivamo da pomognemo ova dva fonda koji su u krizi
 

Fond STUDENTI i fond SAMOHRANE MAJKE

Svaki mjesec za ova dva fonda potrebno nam je oko 30 000 SEK (švedskih kruna). U ovim fondovima ima 15 studenata koji su u teškom materijalnom stanju, a također ima 12 samoharanih majki (ima majki koje imaju po jedno dijete, do majki sa sedmero djece – ima djece koji su jetimi, a ima majke koje su rastavljene). Za ovaj mjesec smo jedva nekako navukli da svi dobiju redovna sredstva. Pomozimo u ime Allaha i popunimo ove fondove.

Uplate kao i do sada sa obaveznom naznakom za koji fond.  

Bosnia Aid
Uplate iz Švedske
Swish: 1235165782
Bg: 5309-0007

Uplate iz inostranstva:

IBAN SE66 5000 0000 0538 5109 2155
BIČ: ESSESESS
______________________


NAPOMENA:
Akciju vodi brat Halim Mihaljević pa uplate vršiti samo na adrese koje su gore naznačite (ne uplaćivati preko NUM-a)
 

Za pet sedmica naučila pet džuzeva iz Kur’ana

Želim da podijelim radosnu vijest sa vama. Danas u Medini, u gradu Allahovog Poslanika sallallahu alejhi we sellem, moja kćerka Sara naučila je posljednje ajete plemenitog Kur’ana. Hvala Allahu koji nas je počastio ovdje u Medini da i moja porodica ima hafiza časnog Kur’ana. Ovo je prvi hafiz u familiji Mihaljević, a nadamo se inšallah da nije posljednji. Prije 5 godina kada sam bio sa mojom porodicom ovdje u Medini moja Sara je znala 5 džuzeva, a sada kada smo došli u Medinu prije pet hefti mojoj Sari je ostalo još 5 džuzeva i evo danas nakon 5 hefti naučila je ovih pet džuzeva i postala još jedna od nosioca Allahove riječi Kur’ana u svojim prsima.
 
Hvala Uzvišenom Allahu koji je počastio moju porodicu ovom blagadati da imamo hafiza u porodici, a zatim bih se zahvalio mojoj supruzi koja je bila našoj Sari velika pomoć i podrša, a naravno i Sarinoj muhafizi.
Molim Allah da vaše porodice obraduje istom radošću i da imate hafize u vašim porodicama. Amin.
 
Halim Mihaljević (brat koji živi u Švedskoj)
 
 
 
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta