Humanitarni kutak

Ramazanska akcija 2024.g

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braćo i poštovane sestre, u toku je akcija prikupljanja novčane pomoći, uz napomenu da i svoj ZEKAT možete uplaćivati za dolje navedene kategorije, ali vas molimo da ne uplaćujte sadakatul-fitr (vitre) kod nas, jer je jako važno da taj novac stigne do siromaha do kraja mjeseca ramazana. Spisak uplata za ovu akciju možete pogledati na ovom linku: https://www.n-um.com/spisak-uplata-za-ramazansku-akciju-2024-g/   U ovom mjesecu prikupljamo pomoć za sljedeće kategorije:

1. Humanitarni fond NUM stranice – Podsjećanja radi, ovaj fond funkcionira tako što nije direktno određen ni za koga, već se taj novac dijeli preko naših saradnika, udruženja i džemata velikom broju siromašnih i bolesnih muslimana, a daju se po manje sume novca za hranu, lijekove, plaćanje ogrjeva ili stanarine. Prioritet ovih zadnjih godina su nam samohrane majke (svaki mjesec se već godinama iz ovog fonda redovno pomaže 12 samohranih majki na području Sarajeva)

Stoga vas pozivamo da se odazovete i uplatite sredstva za humanitarni fond NUM stranice, a naši saradnici će se, inšallah, potruditi da od sakupljene pomoći kupe hrane, lijekova i ostalih potrebština, te uruče to najpotrebnijima ili ih pomognu novčano.

Kod uplata za ovaj fond OBAVEZNO navesti “za fond NUM stranice
_________________________________________________

2. Uplate za dawu (dawetski fond NUM stranice)

Pomaganjem ovog fonda najizravnije pomažete davu i rad ove stranice i na taj način pomažete da materijal sa ovog portala dolazi do desetina i desetina hiljada ljudi. Također, iz ovog fonda pomažu se i drugi davetski projekti i udruženja. Nebrojeno puta svi smo se uvjerili da zajedničkim snagama i, uz Allahovu pomoć, možemo putem Davetskog fonda NUM stranice da pomognemo rad za Allahovu vjeru i da se Njegova plemenita vjera uzdiže našim i vašim sebebom, pa stoga apelujemo na sve vas koji imate mogućnosti da i ovaj put (samo Allah zna koji je po redu i molimo Ga da to sve nađete na Sudnjem danu) podržimo ovaj Davetski fond i da budemo širokogrudni u izdvajanju svoga imetka.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu
____________________________________________

Svoje priloge možete slati:

Putem banke

(Kod uplata na ovaj način obavezno navedite uz uplatu da ide za NUM fond ili za dawetski fond NUM stranice, jer ovdje dolaze i uplate drugog udruženja za druge kategorije)

Ime konta (koji se nalazi u Švedskoj): Bosnia Aid

Broj bankovskog konta: Iz Švedske: Bg 5309-0007

Za inostranstvo (izvan Švedske) : Iban:  SE66 5000 0000 0538 5109 2155

BIC: ESSESESS
____________________

SWISH

Donacije možete slati na broj: 076-182 82 63 (Sevlad Softic).

Ove uplate su moguće samo iz Švedske
__________

PUTEM PISAMA

Svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) možete poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden
_________________
_______________

PUTEM PayPal-a

Slati na adresu: sevlad_11@mail.com
___________________

AKO IMATE PITANJA U VEZI OVE AKCIJE JAVITE NAM SE NA ADRESU: info@n-um.com
________________________________

Imetak koji udjelite drugima u vašu je korist, ono što udjelite drugima neka bude samo Allahu za ljubav – a ono što od imetka udjelite drugima nadoknadit će vam se potpuno, neće vam biti učinjeno krivo!” (Kur’an, prijevod značenja El-Bekara, 272)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta