Problem i devijacije u društvu

Jeste li znali o Bibliji

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

U dva Zavjeta stoji ovako:

1. U knjizi Postanak (19:30-38) se kaze da je Boziji Poslanik Lut, a. s., pocinio blud sa svoje dvije kceri i da su one u tom bludnom cinu zatrudnile.

2. U drugoj knjizi o Samuelu (11:1-27) se tvrdi da je Boziji Poslanik Davud, a.s., ucinio blud sa suprugom Urija. Potom je njega na podmukao nacin ubio da bi, zatim, nju ozenio.

3. U knjizi Izlazak (32:1-6) se tvrdi da je Boziji Poslanik Harun, a.s., Izraelcima napravio tele od zlata, i da ga je zajedno s njima obozavao.

4. U Prvoj knjizi o Kraljevima (11:1-13) se veli da je Boziji Poslanik Sulejman, a.s., pred kraj svog zivota napustio svoju vjeru, obozavao kipove i sagradio im hramove.

5. U prvoj knjizi o kraljevima (13:11-30) se istice da je Boziji vjerovjesnik koji je bio u kuci proroka slagao na Boga u dostavljanju misije i da je svojom lazi obmanuo drugog vjevojesnika i tako ga bacio u srdzbu Gospodara

6. U knjizi Postanak (38:12-30) pise da je Juda sin Bozijeg Poslanika Jakuba, a.s, pocinio nemoralan cin sa snahom Tamarom (zenom svog sina Ere), i da je ona iz tog cina rodila Peresa od kojeg vode prijeklo Boziji Poslanici Davud, Sulejman i Isa (Isus), a.s., sto znaci da su svi oni djeca-osobe rodjene iz bluda

7. U knjizi Postanak (35:22) se tvrdi da je Jakubov, a.s., sin Ruben pocinio blud s ocevom prileznicom Bilhom i kada je za to saznao njegov otac nije nad njima izvrsio kaznu.

8. Prema Drugoj knjizi o Samuelu (13.1-39) Davudov, a.s., sin Amon je ucinio blud sa svojom sestrom Tamarom, a njihov otac ih nije kaznio kada je za to saznao.

Izvor: knjiga “Trijumf istine” – autor: Es-Sejh Rahmetullah bin Halil el Hindi – Ova knjiga se smatra najboljim djelom kao naučno istraživanje i dokazivanje iskrivljenja Tevrata i Indžila i rušenja akide trojstva i božanstvenosti Isusa, te potvrda poslanstva Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem i odgovor na sumnje orijentalista i kršćanskih misionara
_______________________________________

SubhanAllah, zamislite koliko su ove knjige izmjenjene da se ovakve stvari pripisuju najboljim ljudima koji su hodali Zemljom, Allahovim poslanicima. Mozemo zamisliti kako ovakav sadrzaj ostavlja ruzan osjecaj i kakvu sliku stvara kod onih koji ovako nesto citaju, a pogotovo kod djece. Usporedite nas Kur’an i ovakvo nesto.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta