Humanitarni kutak

Junska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i postovane sestre, zavrsena je aprilsko-majska akcija i u njoj je bilo 168 uplata koje mozete vidjeti OVDJE. Od danas zapocinjemo akciju koju ce mo voditi u mjesecu junu, inshaAllah, sa napomenom da cemo u julu mjesecu napraviti pauzu, odnosno u narednom mjesecu se nece prikupljati pomoc. Za ovaj mjesec cemo, inshaAllah, prikupljati pomoc za naredne dvije kategorije:

1. Fond NUM stranice

Kao sto smo vec ranije napominjali, uvidjeli smo da je veliki hajr od novca koji stigne u ovu kategoriju i da veliki broj siromasnih i bolesnih muslimana (najugrozenije kategorije) dobije dio pomoci iz ovog fonda. Elhamdulillah, zaista je velik broj onih koji su dobili pomoc, pa zbog toga ce mo gledati, inshaAllah, da ovu kategoriju imamo svaki mjesec, kako bi kontinuirano mogli slati novac za BiH, odnosno za siromasne i bolesne.

Kao sto vam je poznato, ranije smo uzimali po 3-4 porodice i prikupljali mjesecno pomoc za njih, ali su nam nasi suradnici iz BiH sugerisali da je jako mnogo onih koji su potrebni pomoci i da je malo nepravedno da nekoliko porodica dobiju znantnu pomoc, dok je mnostvo onih koji ostanu bez ikakve pomoci, pa su neki priseljeni ici do toga da moraju prositi po ulici, kao slucaj ove samohrane majke na ovom videu:

NAPOEMENA: Dio novca koji je prikupljen za fond NUM stranice u maju mjesecu je poslat neki dan za Bosnu i jedan dio od tog novca ce biti urucen i ovoj porodici, pa vas zbog toga zamoljavamo da ne saljete novac iskljucivo za ovu porodicu, jer sve sto dodje novca za humanitarne svhe za juni mjesec ici ce u zajedniki fond, inshaAllah.

Na kraju zelimo da vam se duboko zahvalimo na dosadasnjem iskazanom povjerenju, jer, Allaha nam dragog, to nam mnogo znaci i zelimo da zamolimo Uzvisenog Allaha da nagradi sve one koji udjeljuju svoj imetak kako bi pomogli svoju siromasnu bracu i sestre. Za ove 2,5 godine, kako idu akcije prikupljanja pomoci preko NUM stranice, vi ste pomogli na stotine i stotine siromasnih i bolesenih. Molimo Allaha da vas obilato nagradi i da Vam bude milostiv onda kada budete najvise trebali Njegovu milost!

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “za fond NUM stranice”

UPUTSTVO ZA UPLATE CETE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
************************************************

2. Uplate za dawu

Sa sigurnoscu mozemo reci da ne postoji ni jedna islamska stranica na nasem jeziku, kao sto je ova, a da posjetioci stranice toliko pomazu u njenom radu, preko svojih donacija (uplata) za dawu. Vec dvije godine cijela stranica se finansira iz dawetskog fonda, a istovremeno mnostvo materijala koji se nalazi na stranici ne bi se mogao tu naci da nije ove pomoci, i da nije ove pomoci najvjerovatnije bi se ova stranica ugasila. Ponovo upucujemo dovu Plemenitom Allahu da nagradi na obadva svijeta sve one koji pomazu rad ove stranice.

Isto tako, novac koji dolazi za ovu kategoriju se salje raznim dzematima u BiH kako bi se pomogao njihov dawetski rad, a ovog ljeta mi cemo ici za BiH i pokusacemo da snimimo sto vise dzemata i njihovih prestavnika, koje ce mo zamoliti da nam predstave svoj rad, inshaAllah. U vise gradova ce biti organizovani standovi na kojima ce se besplatno dijeliti islamski materijal, i nadamo se da cemo vam, uz Allahovu pomoc, moci prikazati te aktivnosti.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu” ____________________________________________

Uplate za ove slucajeve (uz obavezno navodjenje za koga se salje) mozete izvrsiti na sljedece brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo: NDEASESS IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplacivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) moze poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije mozete slati i preko Western Uniona ili Moneygram-a , a novac koji se posalje na ovaj nacin slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj nacin onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vase ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koji ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podici.

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA JUNA, INSHAALLAH!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta