Pokajnici

Kada sam otkrila islam, znala sam da sam bila upućena

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

 Prešla sam iz hrišćanstva u islam zato što vjerujem u Musaovog (Mojsije) Boga, u Ibrahimovog (Abraham) Boga, u Nuhovog (Noa) Boga, u Isaaovog (Isus) Boga, u Boga svih Poslanika koje je poslao. Svi oni su imali istu poruku. Svaki od ovih Poslanika učio je jednu stvar. Isa, neka je mir na njega i svi ostali su rekli: “Bog je Jedan, molite se Bogu, samo Bogu, On je Jedini dostojan obožavanja, nema partnera, nema sina ili kćerku. On je Jedan.”

Bog nije trojstvo. I kako hrišćanstvo može biti tačno, ako je Isus rekao “molite se Bogu”? Isus se molio Bogu, pa ako se Isus molio Bogu, onda su to dva različita pojma. Isus se nije molio samom sebi. Bog je Jedan i islam je bukvalno perfektna forma hrišćanstva. I zato kada sam otkrila islam, znala sam da sam bila upućena. Molila sam se Bogu za uputu preko 20 godina, od moje šeste godine. Konačno sam saznala istinu.

Nikada nisam znala da postoji druga vjera i da ima više smisla od hrišćanstva. Ali sada kada sam odrasla i koristim svoj mozak logički, stvari su drugačije. Sjećam se i kada sam bila mala, logički sam znala da to sve nema smisla, da Isus nije bio Bog. Bila sam zbunjena izrazom “sin Božiji”. To su me ljudi učili. Ali… Isus je samo čovjek. On je osoba, neka je mir na njega, baš kao i ja. On je osoba od mesa i kostiju. Koristio je kupatilo, jeo je, spavao je.

Sjećam se kao mala mišljenja o njemu da je on na neki način Bog. Tačnije, mislila sam da je bio poseban čovjek, koji je mogao čuti moju molitvu. Molila sam Boga u ime Isusa cijeli život. Molila sam za uputu i konačno sam našla islam i nikada nisam bila sretnija u mom životu, imam odgovore za sve. Bolja sam osoba, vjerna sam svojoj vjeri. Vaša bi vjera trebala biti temelj vašeg života.

Islam je slična vjera kao i hrišćanstvo, samo što ovdje nema “toga i onoga sveca”, i ovdje je Bog samo Jedan. I to je sve. Mi vjerujemo u Poslanike, knjige, meleke.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta