Odgovori
macro shot photography of red and white heart ornament

Kada stupiti u brak ?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum!

Imam XY godina kao i osoba s kojom, ako Bog da, planiram stupiti u brak.. Međutim, trenutno oboje studiramo u različitim gradovima i okolnosti su takve da se takoreći “čeka prilika” za stupanje u brak.. Koliki se grijeh time čini unatoč tome što je u današnjem društvu to normalno? Jer ja znam da to nije u redu.. Odgađati brak dugo.

Da li griješim ako dovim Allahu, dž.š. da se što prije udam iako još uvijek oboje studiramo i vjerujemo da ovakva razmišljanja naši roditelji ne bi razumjeli? Duboko vjerujem da jedino Allah, dž.š. može da promijeni našu situaciju i udalji nas od bluda..

Odgovor:
Ve alejkesselam
Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Njegova a zatim:
Odgađanje braka samo po sebi nije ispravno ali nije ni grijeh osim ako vodi ka grijehu. S druge strane, vaša veza bez obzira koliko to u ovom pokvarenom svijetu bilo normalno, nije dozvoljena i zavisno o tome šta i kako u njoj radite biva, manje ili više grijeha imate. Stoga, požurite da brakom koliko god je to moguće.

Nema smetnje da za to dovite, pa to vam je svakako prvi korak i obaveza. Znajte da sa Svemoćnim ništa nemoguće nije. Allah vas pomogao.

Odgovorio: Jasmin Durić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta