Tekstovi

Kako da znamo da li nam je post primljen?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Ono što se svaki vjernik pita jeste – da li mi je Uzvišeni Allah oprostio? Da li mi je primio moja dobra djela? Kako da znamo da li nam je Uzvišeni primio naša dobra djela? Od znakova da su nam dobra djela primljena jeste da i nakon mjeseca Ramazana ustrajemo u činjenju dobrih djela što je više moguće. Da ne posustajemo i da budemo od onih koji će se Allaha uvijek sjećati. Od znakova je i to da nam je Allah dželle šanuhu omilio neka dobra djela koja nam možda prije Ramazana nisu ni bila na pameti da ih učinimo, pa nam je Allah učinio ta djela dragim, pa ih i nakon mjeseca Ramazana i dalje činimo.

Također od znakova jeste da određene grijehe koje smo možda činili prije Ramazana više ne činimo. Da nam određena djela koja su ružna postanu mrska i da osjećamo prezir prema njima. To su neki od znakova koji upućuju na to da nam je Uzvišeni Allah primio naš post i naša dobra djela.

Hfz. Sead Kumro
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta