Aktuelnosti

Kurbani 1433h – 2012g

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Allah s.v.t. kaže: “… svome Gospodaru se klanjaj i Njemu žrtvu prinosi.” (El-Kevser)

Kurban je sunnet Allahovog Poslanika, s.a.v.s., što je potvrđeno praksom i kasnijih generacija, pa sve do današnjeg dana. Kurban-bajram kod većine muslimana ne bi bio zamisliv bez klanja kurbana i prinošenja žrtve u Allahovo ime. Naime, jednom riječju, kurban je ibadet i muslimani žrtvuju i zalažu svoje imetke na Allahovom putu s ciljem stjecanja Allahovog zadovoljstva.

Već nekoliko godina unazad projekat kurbana je olakšan svima onima koji mogu, žele i hoće da zakolju kurban za Bajram, ali to nisu u mogućnosti radi tehničkih smetnji i neposjedovanja mjesta i adekvatnog prostora za realizaciju klanja kurbana. Zato smo se i mi odlučili da vam pomognemo kod realizacije ovog hairli djela. Mi vam pomažemo da ostvarite svoje ciljeve i namjere na najlakši način, a pored toga, projekat kurbana karakterističan je po tome što će obradovati ne samo vas na ovom i onom svijetu, nego i mnoge druge siromašne do kojih će kurbansko meso dospjeti.

Prethodnih godina običavali smo, a tako imamo nijjet i ove godine, da kurbane dostavimo do najugroženijih kategorija našeg društva. Svakako, tu su siromašne porodice i osobe, samohrane majke, muhadžiri koji se još nikada nisu mogli vratiti na svoj toprak, studenti i njihove porodice, zatim jetimi i mnogi drugi koji su u nuždi i potrebi.

Neka vaš imetak bude utrošen na pravo mjesto, za kvalitetne kurbane i na kvalitetan način pod nadzorom stručnih osoba. Molim Allaha da ukabuli vaš trud i ibadet!

Odgovorna i kontakt osoba: Harmin Suljić

Uplate kurbana moguće je vršiti na više načina:

Uplatom putem Westerna ili uplatom na bankovni račun

19000629377 SWIFT code: RZBABA2S Reiffeisen bank na ime Harmin Suljić.

Sa napomenom da se u svakom slučaju trebate javiti putem emaila: harko27@hotmail.com ili telefona: +387/61 871 000 radi dogovora.

Također, dio vašeg kurbana ili cijeli, možete dobiti na svoju adresu unutar grada Sarajeva.

CIJENA KURBANA: 330 KM ili 170 EUR

Kontakt email: harko27@hotmail.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta