Aktuelnosti

Ljetna škola Kur’ana 2010

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Fondacija „Darul Kur’an“ i ove godine organizuje ljetnu školu Kur’ana za djecu koja će trajati sedam dana, od 3. do 10. jula 2010. godine. Ljetna škola će se održati u kampu „Tara“ u mjestu Blagaj, 7 kilometara južno od Mostara. Kamp „Tara“ pruža izvrsne uslove za organizovanje događaja ove vrste time što istodobno može primiti preko 50 osoba i što ima bogat prateći sadržaj koji je zanimljiv, kako osobama mlađe, tako i starije dobi.

Glavni cilj ovog sedmodnevnog seminara je taj da polaznici ovog seminara nauče što više o ispravnom učenju Kur’ana Časnog teoretski, te da to znanje sprovedu u praksu. Također, jedan od ciljeva je i taj da u djeci probudimo ljubav prema učenju Allahove Knjige, tako da će oni nastaviti sa učenjem Kur’ana i nakon što se vrate u svoje gradove po završetku seminara.

Pored primarnog cilja, a to je učenje Kur’ana, također želimo da djeci priuštimo jedan vid relaksacije i odmora kroz opuštenu atmosferu islamskog druženja i bogat sadržaj seminara.

Pored svakodnevnih časova iz Kur’ana, osnova tedžvida, te tefsira prilagođenog djeci i njihovim sposobnostima, kao rekreativne aktivnosti imamo kupanje na bazenima i jahanje u sklopu kampa „Tara“, te posjećivanje kulturno-historijskih spomenika Hercegovine kao što je stara blagajska tvrđava itd.

Pored stalnog nadzora osoblja koje će sa djecom biti 24 sata, djeca će imati i stručni ljekarski i pedagoški nadzor.

Cijena učestvovanja na ovom seminaru iznosi 100 KM po osobi i u ovu cijenu je uračunato i noćenje i hrana i svi popratni sadržaji koje smo već spomenuli.

Prošlogodišnje iskustvo organizovanja ovog seminara je pokazalo da je ovaj cjelokupni događaj bio od velike koristi za djecu što se tiče učenja, ali i odmora i rekreacije.

Za opsirnije informacije : KLIKNITE OVDJE

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta