Humanitarni kutak

Majska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braćo i poštovane sestre, uz Allahovu pomoć, pokrećemo novu, majsku akciju prikupljanja pomoći za siromašne i  potrebne, a narednih nekoliko dana ćemo objaviti spisak uplata koje su stigle za febrauarsku akciju, inšallah. U ovom mjesecu prikupljamo pomoć za sljedeće kategorije:

  1. Humanitarni fond NUM stranice

Braćo i sestre, kroz ovaj fond je, do sada, učinjen veliki hajr i mnoga braća i sestre su upoznate sa svrhom i ciljem ovog fonda. Podsjete radi, ovaj fond funkcioniše tako što nije direktno određen ni za koga, već se taj novac dijeli preko naših saradnika, udruženja i džemata velikom broju siromašnih i bolesnih muslimana po cijeloj BiH i šire. Daju se po manje sume novca za hranu, lijekove, plačanje ogrijeva ili stanarine, i pošto, elhamdulillah, zna doći mnogo novca u ovaj fond, onda se iz njega pomogne na desetine i desetine muslimanskih familija. Prioritet su nam samohrane majke, bolesni, stare nane i dede, nezaposleni i slično. Stoga vas pozivamo da se odazovete i uplatite sredstva za humanitarni fond NUM stranice, a naši saradnici će se, inšallah, potruditi da od sakupljene pomoći kupe hrane, lijekova i ostalih potrebština, te uruče to najpotrebnijima ili ih pomognu novčano.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice

UPUTSTVA ZA UPLATE NAĆI ĆETE PRI DNU OVOG TEKSTA
_________________________________________________

  1. Uplate za dawu (dawetski fond NUM stranice)

Kod uplata za ovu kategoriju direktno pomažete rad ove stranice, a također se pomažu i dawetski džemati, tj. pomažu se omladinske organizacije koje se, između ostalog, zalažu da poruka Islama dođe do što većeg broja bošnjačkog, ali i drugih naroda koji žive na području naše zemlje. Ove organizacije se aktivno bave davetskim aktivnostima kao što su javne tribine, halke Kur’ana, razni kursevi, naučna predavanja, info štandovi, sportske aktivnosti i sl.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu
____________________________________________

Način uplata:

BANKA

Uplate za ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Hilal (ili ako ne bude dovoljno onda: Hilal församling)

Broj bankovskog konta: Iz Švedske: Bankgiro 5074-3632 (Handels banka)

ZA INOSTRANSTVO:

BIC (SWIFT): HANDSESS

IBAN: SE19 6000 0000 0009 6605 5888
_________

SWISH

Donacije možete slati na broj: 123 083 61 55  (Hilal församling).

__________

PUTEM PISAMA

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

AKO IMATE PITANJA U VEZI OVE AKCIJE JAVITE NAM SE NA ADRESU: info@n-um.com

_________________

Na ovom klipu možete pogledati uručenje pomoći dvjema familijama - april 2018. g. 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta