Šaljive priče

Malo humora   

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Jedna prelijepa djevojka je stala pored mene, u gradu. Bio sam iznenađen. Izgledala je jako zgodna. Pogledala me je kratko i rekla je: “Kako si?” Bio sam veoma stidljiv, tiho sam joj odgovorio: “Elhamdulillah…” Odjednom je skinula slušalice i rekla mi je:…

“Nisam na tebe mislila, telefoniram…” Nisam znao šta da radim, bilo me je sramota, a onda sam joj rekao: “Nisam sa tobom razgovarao, samo sam tespihao: Elhamdulillah, elhamdulillah, elhamdulillah…” Spasio sam se u zadnjoj sekundi. (Preuzeto sa FB)

________________________________

Pomislio da je u Džennetu

Pricao nam je sejh Safet Kuduzovic na jednom islamskom druzenju u Svedskoj: “Dosao je na hadz jedan covjek iz jedne siromasne muslimanske zemlje. Zivio je u jako oskudnim uvjetima i nije imao mnogo toga na sto smo mi u Evropi naviknuti. Medjutim, ustedio je novac za hadz.

Prilikom tavafa oko Kabe, pozlilo mu je i pao je u nesvjest, te je odvezen u jednu od mekanskih bolnica. Kada se probudio lezao je u bolnickom krevetu, posteljina je bila cista i namirisana i posto nije bio naviknut na ove stvari pomislio je da je umro i da se sada nalazi u Dzennetu. Jos kada se podigao i ugledao malo podalje jednu grupu medicinskih sestara iz Tajlanda (u S. Arabiji ima mnostvo medicinskog osoblja iz raznoraznih zemalja) od srece je uzviknuo: “Hurije! Hurije! Dzennet!!!”

Kada su ge medicinske sestre ugledale ovakvog pomislile su da je covjek u soku i da nije dobro, pa su potrcale prema njemu. A ovaj musliman, jos uvijek vjerujuci da se radi o hurijama, povika: “POLAHKO, POLAHKO….JEDNA PO JEDNA!”

____________________________________________

Jedan je imam držao predavanje na temu islamskog braka i savjetovao braću da daju komplimente svojim ženama, pa je prisutnima prenio događaj iz života jednog brata koji je jedne ljetne večeri izašao u šetnju sa svojom suprugom pa joj se obratio riječima: “Draga, vidiš li kako je mjesec večeras pun i kako je lijep?” “Vidim”, odgovori ona, a on joj reče: “Ti si ljepša od mjeseca.”

Jedan brat, koji je prisustvovao ovom predavanju, odluči da iste riječi uputi svojoj supruzi koja je po prirodi bila malo teže naravi. Sačekao je jednu večer kada je mjesec bio izašao u svoj svojoj ljepoti te je supruzi ponudio da izađu u šetnju. U jednom trenutku reče svojoj supruzi: “Draga, vidiš li onaj mjesec?”, a ona mu uzvrati: “Vidim, nisam ćorava!”
________________________________________________

Jedan šejh, koji je inače i konsultant za bračne probleme, držao je seminar. U jednom trenutku od prisutnih je zatražio da izvade svoje mobitele i pošalju poruke svojim suprugama sa tekstom: “Volim te!” Neki su ga poslušali i učinili kako je i tražio. Nakon manje od jedne minute svima koji su poslali poruke mobiteli počeše da zvone. Njihove supruge bile su mnogo iznenađene. U šoku su na svašta pomišljale.

Jedna od njih kazala je svom suprugu: “Ovo je prvi put da si mi izjavio ljubav i ove riječi će me nositi do kraja mog života!” Druga je svog muža upitala: “Jesi li to u bolnici?”, a treća je upitala: “Da ti se nešto, ne dao Allah, nije dogodilo, obavijesti me odmah!” Najzanimljivija i najsmješnija reakcija bila je: “Ebu Muhamede, je li to neko ukrao tvoj mobitel?”
_________________________

Vjenčali se jedan mladić i djevojka te odlučili da medeni mjesec provedu u hotelu u jednom odmaralištu. Kada je mlada krenula uz stepenice, okliznula se i skoro da ne pade. Muž potrča prema njoj, uhvati je i reče: “Bismillah, jesi li se povrijedila, draga?”

Prošle godine, izrodila se djeca, pa jedno ljeto ovaj bračni par odluči da zajedno sa svojom djecom odu na odmor u isti ovaj hotel. Kada su išli uz stepenice, žena se okliznu skoro na istom mjestu kao prije nekoliko godina kada su bili na medenom mjesecu, a muž povika: “Jesi li ćorava, pazi kako hodaš!”

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta