Poučne priče i tekstovi

Mladiću, prijatelju moj…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prošli vikend, kod nas u Zenici, četiri mlada života, četiri srca puna snage prestala su da kucaju. U jeku mladosti vratili su se Svome Gospodaru. Na dunjaluku su bili kratko a pred njima je sada vječnost, bez mogućnosti da se vrate, bez mogućnosti da Allahu barem jednom na sedždu padnu.

Ti i ja, prijatelju moj, još uvijek smo ovdje. Naš dunjalučki ispit još je u toku.  Želim da te obradujem i kažem ti da bez obzira na stanje u kojem se trenutno nalaziš, bez obzira na grijehe koje možda činiš, znaj da Tvoj Gospodar mnogo prašta i da je Najmilostiviji. On prima pokajanje onih koji ga zamole i grijeha se ostave. Abdesti se prijatelju moj i pred Milostivog stani, Njemu na sedždu padni. Istinsku sreću i zadovoljstvo naći ćeš u pokornosti Onome ko te stvorio. Dok ovo čitaš, otkucaji tvoga srca ti govore da život prolazi i da je povratak Gospodaru neminovan. Zato te pozivam da Mu se vratiš sad, danas, bez odgađanja jer sutra će možda već biti kasno.

Mr. Fahret Kadrić
__________

 

Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: ”Nisam vidio ništa (tako strašno) kao Džehennem. A onaj koji bi trebao od njega bježati, spava! Niti sam vidio išta (tako lijepo) kao Džennet. A onaj koji bi trebao (svim silama) nastojati da ga se domogne, također, spava!“ (Tirmizi, hasen.)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta