Prilozi posjetitelja

Nada u tamnoj noći (divan tekst jedne naše posjetiteljke)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ah, radosti oka moga… Opet sam tu večeras… Malo okasnih na ovaj naš sastanak, ali ti si me čekao… Doduše, sakrio si se, ali si čekao… Tako te volim što me uvijek razumiješ, bez postavljanja pitanja… Samo me gledaš i smiješ se… Tako sam sretna što te imam… I ovdje sam, na terasi svog horizonta, a ti na horizontu moje terase i tako… tako udaljeni gledamo se i bez ijednog dodira osjećam da me griješ… Kao da uzmeš moje ruke i tako pokušavaš da ih zagriješ, tako se osjećam…

Što si spremio za večeras, zvijezdo moje noći? Što ćeš mi pričati dok te ja ovdje netremice gledam i slušam? Hajde, večeras mi pričaj o Resulullahu, sallallahu alejhi ve sellem, i njegovim ashabima, može li? Pričaj mi kako si uživao gledajući ih kako se smiju i druže, kako si plakao sa njima, radovao se sa njima, bio im noćna svjetiljka! Najdraže mi je kad mi pričaš koliko ti je bilo drago kad su te uporedili sa njim, sallallahu alejhi ve sellem, rekavši da je on ljepši. Sjećaš se toga, zar ne?

Ne plači, mili, ja sam ta koja treba plakati… Ti se raduj! O, ti se raduj! Ti si vidio mog Resulullaha, sallallahu alejhi ve sellem! Ti si se mogao naslađivati njegovom ljepotom! Tebe je njegov nur obasjavao… A ja… Teška grješnica koja čezne za njegovim društvom, njegovim mubarek osmijehom… Ah, taj osmijeh! Pričaj mi o njemu! Reci mi koliko je zračio i koliko je toplote donosio… Pričaj mi o noći kada bi se moj Halid b. Velid za bitku spremao! Pričaj mi kakva je bila iskrenost Ebu Bekra, kakva je bila žestina Omera, koliko je bio stidan Osman, kakva se mudrost krila u Alijinim riječima… O, mjeseče, radosti mojih noći, hajde, pričaj mi! Ili možda želiš da se takmičimo ko će više salavata na njega, sallallahu alejhi ve sellem, donijeti?

O, nado mojih noći, zašto si se sakrio iza tih tamnih oblaka? Da ne bih vidjela suze koje, k’o nabujali potoci, teku od tuge što više ne vide Sadikul-Masduka? Ili se želiš sakriti da ne gledaš šta danas radi ummet Resulullaha, sallallahu alejhi ve sellem?
Ne plači, o, svjetiljko koju je obasjao pogled najdražeg lica koje je kročilo ovom zemljom! Ne plači dok gledaš kako ummet upada u grijeh, ne plači dok gledaš uplakano sirijsko dijete samo na nekom kamenu! Ne plači dok gledaš kako umire Gaza, ne plači dok gledaš kako naša djeca propadaju! Ne plači, ne plači, ne plači… Budi jak…

Znaš, u danima tuge i očaja meni snagu daje nada da ću jedne noći, nakon razgovora sa tobom, zatvoriti oči i vidjeti njega, sallallahu alejhi ve sellem… Daaaa… Vidjeti ga… Vidjeti ga i osjetiti svu radost ovoga svijeta….

Sestra R. O.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta