Pokajnici

Nagradni natječaj: “Moj povratak islamu”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i postovane sestre, prije dvije godine smo bili objavili ovaj natjecaj i obecali smo nagraditi tri najbolje price koje nam stignu, a evo tek sada ispunjavamo to obecanje (trazimo halala od svih onih koji su poslali svoje price). Prof. Semir Vatric je procitao sve pristigle price i izabrao je tri najbolje (inace nam je stiglo mnogo prici od kojih su mnoge objavljene na stranici). Ovdje ispod mozete vidjeti o cemu se radilo u ovom natjecaju:

Posalji svoju pricu i osvoji 50 eura

Od danas zapocinjemo sa nagradnim natjecajem “Moj povratak islamu”, odnosno od vas zelimo da nam saljete svoje price o tome kako ste se vratili islamu, tj. da nam napisete kako ste ostavili vase prijasnje zivote i kako ste se okrenuli pokornosti Uzvisenom Allahu. Tri price, koje ocjenimo da su najbolje, dobice po 50 eura.

Mnostvo je nas koji smo dugo vremena lutali u tami, zivjeli zivotima punih grijeha i zivotom u pokornosti prokletom sejtanu, tako da nam je jedini cilj bio da zadovoljimo svoje prohtjeve i potrebe, uopste ne gledajuci Allahove granice u tome. Medjutim Uzviseni Allah, iz Svoje neizmjerne milosti, upucuje ljude na pravi put, nekoga na ovaj, a nekoga na onaj nacin.

Bas te price o vracanju islamu, price o ljudskim sudbinama i tjeskobi zivota prije prihvacanja islamskih nacela zivota, i smiraju i istinskoj sreci koju ljudi osjete kada odluce da se pokore svome Gospodaru, bas takve price mnoge ljude fasciniraju i pomazu im da donesu pravi korak u svom zivotu, tj. pomazu im da se i oni ukljuce u karavanu pokajnika, u karavanu onih na koje se je prosula Allahova milost na obadva svijeta.

Iz tog razloga mi zapocinjemo ovaj natjecaj i zelimo da nam saljete vase price o povratku islamu, a mi ce mo te price postavljati na stranicu, i ako Uzviseni Allah da da bude mnogo i kvalitenih prica, onda mozda nekada te price pretocimo u jednu knjigu, inshaAllah. A kao sto smo naspomenuli, iz tih prica koje ce nam, inshaAllah, dolaziti, izabracemo tri, koje ce po nasoj procjeni biti najbolje, i one osobe koje budu poslali te price nagradicemo ih sa po 50 eura.

NEKOLIKO PRAVILA KOJI VAZE ZA OVAJ NATJECAJ:

– price mogu slati svi posjetioci stranice, i osobe koje su odrasle u muslimaskim familijama ali su veliki dio svoga zivota lutali i nisu prakticirali vjeru, a takodje i osobe koje uopste nisu bili muslimani pa su prihvatili islam

– price moraju biti istinite, znaci moraju biti stvarni dogadjaji iz vasih zivota

– price ne moraju biti previse duge, jedan ili dva A4 lista je sasvim dovoljno, medjutim nije problem ako price budu i duze

– obratite paznju na gramatiku i ne pisite citav tekst sa velikim slovima

– ako neko bude jedan od pobjednika natjecaja, a zivi van prostora bivse YU, onda nece licno moci dobiti nagradu od 50 eura, vec ce nam dati podatke od nekog svog rodjaka muslimana ili nekog drugogo muslimana za kojeg zna da je u teskom materijalnom stanju, pa ce mo mi, inshaAllah, poslati tom muslimanu sumu od 50 eura. Svi oni koji zive na podrucju Balkana (osim Slovenije) a budu eventualni pobjednici natjecaja ce moci licno dobiti nagradu.

– natjecaj produzujemo do kraja mjeseca aprila, inshaAllah, i u odlucivanju pobjednika nece biti vazno kada je prica stigla, da li odmah na pocetku ili na kraju ovog perioda, nego ce odlucujuce biti kakav je kvalitet i pouka price.

– vase price saljite na adresu: info@n-um.com

Da Uzviseni Allah podari hajr od ovog projekta i da sve one koji budu ucestvovali u ovom natjecaju obilato nagradi iz Svojih riznica!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta