Namaz

Namaz – svjetlo moga srca

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Znate, ovaj dunja je tu da nas slomi. Sve što se desi, prođe. Bilo to lijepo ili ružno. Često se susrećemo sa problemima, iskušenjima, nepravdom… U današnjem vremenu teško je da čovjek nađe svoj smiraj, nešto što ga čini sretnim. Koliko god da je tužan, koliko god da ima iskušenja, treba znati da ima Neko kome može da se povjeri, da zna da On neće pronevjeriti obećanje i neće prepustiti sebi samome. Hvala Allahu, što nas je stvorio kao muslimane i što nam je dao tu blagodat – NAMAZ.

Namaz je svjetlo u srcu, na licu, u kaburu.
Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je rekao: “Prvo za što će biti pitan rob na Sudnjem danu jeste namaz; pa ako namaz bude dobar bit će i ostala djela, a ako nema namaza propast će mu i ostala djela.”
Na ovom dunjaluku mi je najdraža poslednja trećina noći, kada Gospodar svih svjetova, nebesa i zemlje silazi na dunjalučko nebo pita nas šta želimo. Koliko je nas koji se preko dana žale da nemaju ništa (a zapravo imaju, ali ne vide blagodati dok im Uzvišeni ne uskrati) a preko noći spavaju mirno.
Kada padneš Stvoritelju na sedždu i znaš da ti je On blizu, subhanAllah, pa ima li nešto ljepše od toga?
Ovaj je život prolazan, mi smo na ovom svijetu samo putnici na jednom velikom ispitu, na njemu ili polažeš ili padaš. Nemoj dozvolit da ti život prođe a da nijednom ne padneš Allahu na sedždu, jer tako mi Allaha, život brzo prođe i morat ćeš odgovarati za svoja djela. Pokaj se, prije nego što ti dođe smrt, padni Allahu na sedždu i osjeti tu slast.

Kažu učenjaci i odabrani robovi: “Kada bi vladari znali šta je u našim srcima od ljepote koje nam je Uzvišeni dao u ibadetu i pokornosti, oni bi vojsku slali na nas da nam to otmu.”

✍️Nema istinske sreće bez pokornosti Allahu, subhanehu ve te’ala.

Vaša sestra u vjeri

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta