Ishrana i zdravlje

Namirnice koje će pospješiti brži oporavak pluća

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pluća i jetra zaista zaslužuju posebnu pažnju jer su najveći čistači organizma. Među brojnim funkcijama jetre jeste i ta da ona pročišćava krv, a pluća uzimaju kiseonik, pritom filtrirajući toksine iz vazduha i dalje, izbacuju štetni ugljen dioksid iz organizma. Održavajući zdravlje jetre i pluća, ćelije i tkiva u našem organizmu zadovoljićemo zdravom krvlju, koja je bogata kiseonikom.

Za kvalitetan rad i dobru funkciju jetre i pluća izuzetno je bitna i hrana koju konzumirate.

U nastavku predstavljamo namirnice koje će doprineti potpunoj detoksikaciji pluća i jetre.

Zeleno lisnato povrće

Ova vrsta povrća je pre svega poznata po gustini vitamina – vitamini A, C, K, folna kiselina. Vitamin A je neophodan za zdravlje važe kože i očiju, vitamin C je jedan od najjačih antioksidanasa ikada, a vitamin K je neophodan za zgrušavanje krvi. Folna kiselina je jedan od B vitamina i jedan od najvažnijih uloga joj je obnavaljanje krvnih elemenata. Kalcijum i gvožđe i magnezijum su prisutni u svom zelenom lisnatom povrću.

Spanać, salata, kupus, mladi luk, kelj i korijandar najbolji su izbor lisnatog povrća za čišćenje organizma. Možete ih jesti sirove, blanširane ili u obliku smutija.

Zahvaljujući sadržaju kalijuma i magnezijuma ovo povrće unapređuje zdravlje pluća. Budući da zeleno lisnato povrće obiluje hlorofilom, ono potpomaže čišćenje organizma od teških metala.

Jabuke

Ovo voće obiluje pektinom, vitaminima i flavonoidima, koji u velikoj meri doprinose čišćenju jetre. Flavonoidi i antioksidansi čuvaju zdravlje pluća i čitavog respiratornog sistema.

Redovno konzumiranje jabuke svakog dana, posle doručka i posle ručka, rešiće probleme sa gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre i bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi i masnoća u njoj kao i kod tretiranja ekcema

Metoda s jabukama pozitivno će uticati na vaš nervni sistem, a što je posebno zanimljivo u novije vreme, na ubrzanje metabolizma i gubitak viška kilograma. (Novosti)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta