Aktuelno

Ne kidiši mi na ono srcu drago

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Uzmi za obavezu sebi, kao istinski mu’min/ka u ovoj vjeri, da ne daš da neko rovari po životu tvoje sestre u vjeri, tvoga brata i onih koje ti srce voli – je zaista plemenitost koju može ponijeti samo onaj kome se Allah smiluje.

Ne daj da neko kalja njihovu čast, dostojanstvo, ili da neko potkrada njihov imetak, ili da neko nasrće na njihov moral, na njihovo dijete, na njihove rođene… Ti moraš klicu sumnje iščupati iz svoga srca koja je nikla kao produkt netrpeljivosti između tebe i tvoje sestre. Ti si moja, a ja sam tvoja – poruči šejtanima ljudske i džinske vrste. Ono što je moje ujedno je i tvoje, i tačka. A oni koji se svojataju i u ime Allaha vole, ne smiju dopustiti da se išta ispriječi između njih. Ne vrijedi, niti je po uzoru na najbolje – selefus-salih.

In the end, NE KIDIŠI mi na ono srcu drago, jer mi zovemo istog Gospodara. Tada sam NAROČITO odmjerena, tada sam POSVE kategorična. Ono što njoj/njemu nažao bude, i meni je. Ono što njima fali, i meni fali. Vjernici su braća, vjernici čuvaju leđa jedni drugima bez obzira na razilaženja. Akida – ispravno vjerovanje u Jednog Jedinog nas povezuje i ništa nije vrijedno prepreke na putu ka džennetskim dvorcima. Na putu do Lica Gospodara tvoga i moga. 🖤

Anela F.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta