Aktuelnosti

Ne propustite postiti u četvrtak

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Postovano braco i cjenjene sestre podsjecamo vas da je u cetvrtak, 25.10.2012 dan Arefata, odnosno da je tada deveti dan mjeseca zul-hidzeta, dan uoci Kurban bajrama i taj dan ko isposti imace ogromnu nagradu. Ne propustimo da ispostimo ovaj dan, jer rekao je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, za post u tom danu:

Post u ovom danu iskupljuje grijehe prošle i ostatak tekuće godine!” (Hadis bilježi Muslim) Također se prenosi od Allahovog Poslanika a.s. da je rekao: “Nikada šejtan nije manji, poniženiji, udaljeniji od dobra i ljući kao što je to na dan Arefata. A to je radi toga sto vidi kako silazi Allahova milost što Allah oprašta velike grijehe…” (Hadis bilježi imam Malik u njegovom poznatom djelu El-Muwetta).

Isto tako prenosi se od Aiše r.a. da je Allahov Polsanik a.s. rekao: “Nema ni jednog dana u kome Allah oslobodi više robova od džehennemske vatre kao što je to slučaj sa danom Arefata. Allah dž.š. se se spusti na dunjalučko nebo, te se pred melekima pohvali iskazujući svoj ponos sa Svojim robovima govoreći:”Šta ovi žele?” A u drugoj predaji se navodi nastavak gdje se kaže: “Budite svjedoci, meleki moji, da sam ja njima oprostio!” (Muslim, En-Nesai)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta