Rekaik

Nit sa Allahom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dok su jednog dana Suhejl ibn Amr i njegova žena putovali, presretoše ih drumski razbojnici. Opljačkaše ih, a potom ih i svezaše. Sjedoše da se počaste njihovom ukradenom hranom. Suhejl se začudi kad ugleda vođu razbojnika da ne jede, pa ga i upita: “Zašto i ti ne jedeš, svakako je sada to vaša hrana?” Vođa odgovori: “Ja sam postač” na šta se Suhejl još više iznenadi i u tom čuđenju reče: “Postiš, a kradeš!” Držim odškrinuta vrata sa Svojim Gospodarom, možda dođe dan da uđem na njih”, odgovori razbojnik. 

Odvezaše razbojnici zarobljenike, pustiše ih, a potom se udaljiše. Prođoše i godine od tog dana, i Suhejl ode na hadž. Ugleda jednog pobožnjaka obješenog o platno Kabe, objeručke uhvaćenog za platno. Pogleda u lice njegovo, a i pobožnjakov pogled se sudari sa njegovim, pa se njih dvojica i prepoznaše. Bio je to vođa razbojnika! Da, to je bio on. Obrati se Suhejlu:Kad čuvaš vrata odškrinuta, postoji vjerovatnoća da ćeš nekad na njih i ući.”

Koliko god da griješiš, nikad nemoj prekidati nit sa Allahom, jer možda te nekad baš ta nit vrati Allahu, Plemenitom.

Imad el-Misri

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta