Aktuelnosti

Nova stranica

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Cijenjeni čitatelji, čini nam zadovoljstvo obavijestiti Vas da je sa radom počela još jedna interesantna, ali u prvom redu itekako korisna web-stranica.

Uvidjevši veliku potrebu za jednom velikom bazom podataka, koja bi objedinila nekoliko hiljada pravnih pitanja sa preciznim odgovorima, Elvedin Pezić, prof., odlučio se je na ovaj veliki iskorak. Naime, profesor Pezić, uz podršku nekolicine profesora, svršenika islamskih fakulteta, pokrenuo je internet stranicu pod nazivom www.fetve.org, koja će zasigurno širim populacijama, korisnicima interneta, omogućiti kvalitetnu edukaciju, ali i veoma lahak način dolaska do željenih odgovora.

Naravno, pitanja i odgovori koji se nalaze na dotično stranici, jesu pitanja koja su nekada bila upućena najeminentnijim alimima današnjice, ali i alimima koji su živjeli u prijašnjim generacijama. Možemo s pravom konstatirati, da nekoliko hiljada fetava, od kojih se veliki broj njih već nalazi na gore navedenoj stranici, jeste rezultat iscrpnog truda koji se ogleda prvenstveno u prevođenju i prilagođavanju istih na naš jezik. Ono što bismo ovom prilikom također naglasili, jeste i to, da gotovo ne postoji pravna kategorija, ili kazano jezikom običnog čovjeka ‘životni kutak’ – iz kojeg se ne može pronaći pitanje i odgovor na ovoj web stranici.

Vjerovanje, Namaz, Post, Brak, Međuljudski odnosi, Fetve za žene, Savremene fetve… samo su neke od kategorija s kojima je protkana ova stranica. Na popularnost stranice će zasigurno utjecati i pristupačnost administracije, koja će posjetiteljima omogućiti direktan link, istaknut na vidljivom mjestu, putem kojeg će posjetitelji biti u prilici da postave željeno pitanje, i u što kraćem roku, dobiju adekvatan odgovor. Odgovor će, naravno, i ovoga puta biti preuzet iz bogate riznice najeminentnijih alima današnjice.

Bitno je istaći da je stranica dizajnirana na način, koji omogućava kvalitetan i jednostavan pregled gotovo svih kategorija koje se nalaze na istoj. Također, korištenjem mogućnosti pretraživača, gotovo da je nemoguće nepronaći odgovor na traženo pitanje. Ovom prilikom, kada je u pitanju spomenuta stranica, želimo naglasiti i ulogu Omladinskog kulturnog centra ”Atis” iz Sanskoga Mosta, koji je dizajnirao stranicu na način, dodijelivši joj profesionalan, ali u prvom redu praktičan raspored.

Cijenjeni čitatelji, od danas ste zasigurno u prilici da riješite mnoge nedoumice u pogledu raznih šerijatsko-pravnih pitanja koja su Vas do jučer mučila. Zbog toga, posjetite www.fetve.org i uvjerite se da sve spomenuto nije nimalo predimenzionirano.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta