Humanitarni kutak

Novembarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana braćo i cjenjene sestre, podsjecamo vas da ova akcija prikupljanja pomoci traje jos samo nekoliko dana, tj. do kraja mjeseca novembra. Pozivamo vas da se odazovete na ovaj apel, jer ovaj mjesec ima posebnu vaznost zbog zime koja je na pragu, pa nam se javljaju mnogi da im se, pored osnovnih zivotnih nemarnica, pomogne sa kupovinom drva (uglja) za grijanje, a za koji dan, insallah, ce biti objavljen spisak sa pridoslim uplatama za ovu akciju. Za ove kategorije se prikuplja pomoc:

1. Humanitarni fond NUM stranice – Kroz ovaj fond nam je primarni cilj da pomognemo što veći broj muslimana koji jedva izlaze na kraj sa osnovnim životnim sredstvima (hrana, plačanje kirije i režija, ljekovi, odjeća, školski pribor za djecu i sl.) i ovdje stavljamo u prioritet jetime, samohrane majke sa djecom, bolesne, stare nane i dede, te porodice u kojima su oba roditelja nezaposleni ili familije sa malim mjesečnim primanjima, te prezadužene. Podsjete radi, ovaj fond funkcioniše tako što nije direktno određen ni za koga, već se taj novac dijeli preko naših saradnika, udruženja i džemata velikom broju siromašnih i bolesnih muslimana po cijeloj BiH i šire. Daju se po manje sume novca za hranu, lijekove, plačanje ogrijeva ili stanarine, i pošto, elhamdulillah, zna doći mnogo novca u ovaj fond, onda se iz njega pomogne na desetine i desetine muslimanskih familija. Nerijetko pomognemo i neke porodice u Crnoj Gori preko naših saradnika.

Ovdje želimo da još jednom uputimo dovu Uzvišenom Allahu da obilato nagradi na obadva svijeta one posjetioce stranice koji se smiluju svojoj braći i sestrama po vjeri i udjele dio svog imetka koji su mukotrpno stjecali. Rekao je Allahov Poslanik, Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem,: “Zaista je Allah milostiv prema onim Svojim robovima koji su samilosni prema drugima.” (hadis bilježe Buharija i Muslim)

Braćo i sestre, kroz ovaj fond je, do sada, učinjen veliki hajr i mnoga braća i sestre su upoznate sa svrhom i ciljem ovog fonda. Stoga vas pozivamo da se odazovete i uplatite sredstva za humanitarni fond NUM stranice, a naši saradnici će se, inshaAllah, potruditi da od sakupljene pomoći kupe hrane, lijekove i ostale potrebštine, te uruče to najpotrebnijima ili ih pomognu novčano. Izvještaj o uručenim sredstvima i eventualni video materijal moći ćete, kao i uvijek do sada, inshaAllah, vidjeti u narednom periodu na NUM stranici.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”

UPUTSTVO ZA UPLATE ĆETE NAĆI PRI DNU OVOG TEKSTA
________________________________

2. Uplate za dawu (dawetski fond NUM stranice)

Kod uplata za ovu kategoriju direktno pomažete rad ove stranice, a također se pomažu i dawetski džemati u BiH, tj. pomažu se omladinske organizacije koje se, između ostalog, zalažu da poruka Islama dođe do što većeg broja bošnjackog, ali i drugih naroda koji žive na području naše zemlje. Obzirom da nekako uvijek manje dođe novca za ovaj fond, a njegova bitnost je ništa manja u odnosu na humanitarni fond, pa nekad možda i važnija od humanitarnog jer kao što smo nebrojeno puta rekli da je mnogo bitnije ljude podučiti islamu pa da inshallah umru sa imanom, nego ih nahraniti i pustiti da umru na zabludi. Stoga vas pozivamo da pomognemo rad i ovog fonda, tim prije kao što smo već spomenuli da se i sama ova stranica održava iz ovog fonda (kroz simbolične plate saradnicima i profesorima koji aktivno učestvuju u radu, plačanje hostinga za web itd.)

Sa dovom Allahu da nagradi sve dobročinitelje i da nas sve zajedno učvrsti na putu istine i sastavi u džennetskim bašćama sa Njegovim miljenikom, sallallahu alejhi ve sellem,apelujemo na sve one koji to mogu da izdvoje dio svojih imetaka i pomognu Islam, iskreno u ime Allaha, a to će zasigurno naći kod Gospodara Dunjaluka i Ahireta na Danu kad im najviše bude trebalo…a blago li se onima koji to shvate, pa ulože u ovu najunosniju trgovinu, trgovinu sa Allahom Uzvišenim.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
____________________________________________

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

PAY PAL

Vase donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA MJESECA NOVEMBRA, INSAALLAH.
**************************************

Uručenje pomoći za SUAP fond 2013. g.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta