Šaljive priče

Obavještenje za „vehabije“ o decembarskim dohodcima za bradu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera

Obavještavamo sve bradate muslimane (neupućenima poznati kao „vehabije“) da se jave u centralu radi preuzimanja decembarskih dohodaka za nošenje brade i hidžaba (mahrama ne dolazi u obzir, samo hidžab). Kao i do sada, potrebno je donijeti člansku iskaznicu vehabijskog pokreta i ličnu ili ti osobnu kartu radi identifikacije, te se javiti kod brata Mehmedalije na mjerenje. Oni sa kraćim bradama koji dobijaju pola predviđenog iznosa mogu besplatno preuzeti losion za pogušćavanje brade.

Žene ne moraju dolaziti jer one svakako ne izlaze iz kuće, muževi mogu za njih preuzeti novac. Dobra vijest (muštuluk) je da će se ovoga puta dijeliti i bonus od po 700 eura po glavi (papirnih, da ne bi dolazilo do ozlijeda) zbog rasta cijene dizel goriva na tržištu. Novost je i da od idućeg mjeseca uvodimo stimulaciju za višeženstvo, tako da oni koji se ožene po drugi put, a da im pritom prva žena ne razbije glavu nekim od kuhinjskih rekvizita, dobijaće mjesečno 500 eura više.

Molimo vas i da požurite sa preuzimanjem novaca jer nam se te pare gomilaju i onda zbog hatljavog računovođe ne znamo gdje ćemo s njima, pa ćemo ih morati usmjeriti u gradnju još više džamija, a i ovako ih ima previše. Toliko za sada, za sve dodatne informacije obratite se u centralu ili pogledajte oglasnu ploču ako znate čitati arapski. Takođe ako imate pristup internetu možete posjetiti i neki od naših portala za vrbovanje. Samo ukucajte na Gugletu „vrbovanje u vehabije“ i kliknite pretraga (srč).

Esselamu alejkum i merhaba

e-mail : sindikatvehabija@gmejl.kom

nasevijesti.com

 

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta